23948sdkhjf

Festo lanserar egen servicekanal på YouTube

En bild kan säga mer än 1 000 ord. Detta gäller speciellt för rörliga bilder. Även komplexa problem kan enkelt förklaras på ett par minuter. Därför har Festo nu lanserat YouTube-kanalen "Festo Service". Praktiska instruktionsfilmer förklarar hur användarna kan beställa Festo-produkter eller genomföra enkla servicearbeten själva.

Användare av Festo elektriska och pneumatiska automationsteknik kan nu i några få steg lära sig hur man t ex byter en tandrem på en linjäraxel eller hur man enkelt byter en slitdelsats på en pneumatisk cylinder, hur man driftsätter en ventilterminal med bussystem eller hur man tilldelar funktioner för Eplan-projektet " Schematic Solution".

– Användare behöver inte längre läsa igenom omfattande bruksanvisningar. En prenumeration på YouTube-kanalen ”Festo Service” informerar användaren så snart en ny instruktionsfilm har lagts till, säger Karin Burhof, Product Market assistant.

Instruktionsfilmerna innehåller också information om svårighetsgraden, om tiden och de verktyg som behövs tillsammans med illustrerade jämförelser som hänvisar till typiska felkällor.

– Filmrna är det perfekta komplementet till Festos tekniska support. Det är en fördel om användaren har en surfplatta eller en smartphone, så de kan titta på rätt sekvens steg för steg direkt vid maskinen.

Ta en titt och prenumerera på kanalen: www.youtube.com/FestoService

Artikeln är en del av vårt tema om TEKNIK.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079