23948sdkhjf

Förhandlingar klara vid Feldmuhle

Det tyska förpackningsbruket Feldmuehle fortsätter tillverkning av specialpapper under rekonstruktion och lämnar grafiskt papper.

Feldmuehle GmbH meddelade i december att man fortsättningsvis skulle inrikta sig på produktion av specialpapper, framför allt våt- och alkali-resistenta etikettpapper samt flexibla förpackningspapper.

Produktionen av grafiska papper avbröts och pappersmaskin 2 stängdes i slutet av förra året.

Den 28 januari blev förhandlingarna mellan företagsledningen och arbetarrådet (facket) klara om hur övertaligheten vid bruket ska hanteras efter stängningen av pappersmaskin 2. Majoriteten av anställda accepterade bolagets erbjudande att gå över till ett transferföretag per den 1 februari för att ytterligare kvalificera sig för nya jobb på arbetsmarknaden.

Feldmuehle kommer att fortsätta sin verksamhet med cirka 200 anställda. Den nya affärsmodellen, Specialty Paper, innehåller alla nödvändiga åtgärder för förbättra lönsamheten och därigenom ge en hållbar konkurrenskraft för företaget, skriver Feldmuhle i ett pressmeddelande.

Man kommer att fortsätta att betjäna internationella marknader genom att producera etikettpapper och flexibla förpackningspapper av hög kvalitet med en årlig volym om cirka 75 000 ton.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.171