23948sdkhjf

Nilpeter firar 100 år av innovationer

1 maj 2019 blir en speciell dag på Nilpeters huvudkontor i Slagelse, Danmark. Då firar företaget 100-årsjubileum.

Nilpeter grundades som ett serviceföretag för tidningstryckpressar i centrala Köpenhamn av två gamla vänner år 1919. Men det dröjde inte länge innan man lanserade sin första egna tryckpress, Simplex, en halvrotationspress. Den kom 1924 och blev i olika versioner en del av företagets produktutbud fram till enda in på 1970-talet.

Med introduktionen av självhäftande material riktade Nilpeter in sin verksamhet på etikettmarknaden, och resten är historia. Än idag är Nilpeter ett familjeägt företag, lett av Lars Eriksen och Peter Eriksen, far och son i 3:e och 4: e generationen, som tar företaget till nya historiska milstolpar.

Global tillverkning och kundservice

Idag tillverkar Nilpeter tryckpressar för etiketter och flexibel förpackningar på tre kontinenter: Europa, Nordamerika och Asien. Konsekvent kvalitet är en viktig drivkraft, uppnådd genom egen tillverkning av alla viktiga komponenter, hög nivå av automatisering och omfattande kvalitetskontroll. Nilpeter har ett antal dotterbolag som stöder företagets globala kundvårdsstrategi för att leverera hög kundsupport till både de lokala och multinationella tryckerier.

Rena designlinjer

Nilpeters design har alltid varit lätt att känna igen. Den danska traditionen för rena designlinjer blandad med hög funktionalitet är en konstant prioritet i utvecklingsfasen och framgår av dagens produktlinjer. Nilpeters utveckling inom tryckpressdesign tillgodoser en ny generation maskinoperatörer som begär ett modernt användargränssnitt och intuitiv hantering.

Teknik på utställning

Fem moderna teknikcentren i Danmark, USA, Thailand, Indien och Brasilien har de senaste Nilpeter-produkterna uppställda för visning och demonstrationen och är den perfekta scenen för att fördjupa sin kunskap om tryckpressar. De används också av Nilpeters medleverantörer och industripartners för att testa nya tekniktrender i en lokal miljö.

En stark vision för framtiden

Under årens lopp har Nilpeter pushat gränserna för teknisk excellens och skapat många betydande innovationer som har format etikettindustrin, till exempel UV-flexo-tryck, inbyggt verk för rotativt screentryck och den första riktigt plattformsbaserade offsetpressen . Idag är Nilpeter ett hälsosamt företag med en stark vision för framtiden.

Lars Eriksen, VD och koncernchef, Nilpeter A / S säger;

– Nilpeter-varumärket är starkare positionerat än någonsin på grund av år av viktiga partnerskap och produktinnovationer. Vi värdesätter partnerskap - med kunder, leverantörer och branschpartners. Vi strävar efter att dela med oss av våra erfarenheter och arbeta nära ledande teknikleverantörer för att skapa värde med och för våra kunder. Inspirerad av de senaste tekniska trenderna utvecklas vår kompetenta och kunniga personal kontinuerligt och implementerar nya lösningar, vilket gör att vi kan förbli en drivande innovativ kraft i tryckindustrin.

– Även om vi drar nytta av 100 års erfarenhet är vi inte rotade i det som tidigare har fungerat, utan fokuserade på vad som kommer att fungera i framtiden. Det är kärnan i din tryckpressspartner. Vi ser fram emot att fira 100 år av innovation med anställda, kunder, partners och leverantörer på olika sätt under hela året för att uppmärksamma jubileet, säger Lars Eriksen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11