23948sdkhjf

Kunglig glans över Stora Enso

Igår besökte Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel Stora Ensos innovationscenter i Stockholm. Hållbar utveckling stod i fokus vid besöket och Kronprinsessparet fick information om Stora Ensos verksamhet och företagets senaste innovationer från skogen.

Besöket inleddes med att Per Lyrvall, Sverigechef, Ulrika Lilja, Kommunikationsdirektör och Markus Mannström, Divisionschef presenterade Stora Ensos globala verksamhet och visade exempel på nya produkter, som exempelvis textilier och batterier, baserade på skogsråvara.
Därefter arrangerades en guidad tur på några av innovationscentrets laboratorier under ledning av Laboratoriechef Linda Renholm. Kronprinsessparet fick en inblick i hur modern och avancerad teknisk utrustning gör det möjligt att få fram värdefull data och information, som ligger till grund för att bedriva världsledande skogsindustriell forskning.

Det är mycket glädjande att vi fick möjligheten att presentera och visa upp vår verksamhet för Kronprinsessparet. Det märktes tydligt att Kronprinsessparet har ett stort engagemang i hållbarhetsfrågor och de visade ett särskilt intresse för vårt arbete med att utveckla nya material som kan ersätta plast, säger Per Lyrvall, Sverigechef Stora Enso.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111