23948sdkhjf

ICE Europe 2019 – marknadsplatsen för konverteringsbranschen

Utställare från 25 olika länder på den ledande mässan för pappers-, film- och foliekonvertering

Den 12–14 mars 2019 kommer ICE Europe, världens ledande utställning för pappers-, film- och foliekonvertering, att äga rum för elfte gången. Omkring 455 utställare från 25 olika länder kommer till Munich Trade Fair Centre i Tyskland för att presentera sina senaste maskiner, system, produkter och tjänster för konvertering av flexibla, vävbaserade material, till exempel papper, film, folie och nonwoven.

Mässans fokus kommer att ligga på de tre viktigaste branschtrenderna: digitalisering, individualisering och hållbarhet för produkter.

De senaste trenderna

En av de största och viktigaste utmaningarna i konverteringsbranschen i dag är att kombinera hållbarhet och användning av biomaterial med individualiserad design av produkter. På ICE Europe 2019 kommer besökarna att hitta de lösningar och maskiner de behöver för att uppfylla kraven på hållbarhet i tillverkning och bearbetning samt återvinning av material, samtidigt som de kan tillverka individualiserade kvalitetsprodukter som får kundernas uppmärksamhet.

Som världens ledande konverteringsutställning identifierar och presenterar ICE Europe de senaste och viktigaste trenderna i konverteringsbranschen och erbjuder tre dagar med innovationer, demonstrationer, kunskapsutbyte och nätverkande – ett branschevenemang du inte får missa!

 Särskilt film- och extruderingsområde

Digitalisering och tillhörande smarta produkter och förpackningar är fortfarande en viktig trend inom konvertering. Därför kommer ICE Europe 2019 för första gången att presentera ett särskilt ”film- och extruderingsområde” för tillväxtmarknadssektorn för specialfilmer.

Specialfilmer erbjuder stora tillväxtmöjligheter tack vare deras olika användningsområden, bland annat arkitektur, medicin, smartphonetillverkning, säkerhet med mera.

Utställare kommer att demonstrera batterifilmer, biopolymerfilmer, högbarriärfilmer, optiska filmer, vädertåliga filmer och andra specialfilmer. Besökarna kommer också att hitta de senaste maskinerna och tillbehören för extrudering inom det här området, bland annat extruderingslinjer för blåsta filmer, extruderingslinjer för planfilmer och -plåtar, svetsmaskiner och kalendrar.

 ICE Awards för innovationer

För andra gången kommer bästa metoder, framstående insatser, innovation och enastående prestationer att hedras med ICE Awards på ICE Europe 2019. Utställare har chansen att vinna ett pris inom en av de fyra kategorier som är mest relevanta just nu i branschen: ”Digitala konverteringslösningar”, ”Hållbara produkter och tillverkningsprocesser”, ”Effektiva produktionslösningar” och ”Särskilda filminnovationer”. Ett antal utställare från olika länder har skickat in sina bidrag. Vinnarna kommer att hedras under en officiell prisceremoni tisdagen den 12 mars 2019. Alla utställare och besökare kan delta i ceremonin.

 Utställningsprofil

Som en specialinriktad mässa omfattar ICE Europes utställningsprofil alla huvudsakliga områden och tillverkningsprocesser inom konvertering av flexibla, vävbaserade material, till exempel papper, film, folie och nonwoven. Utställningen omfattar material, bestrykning/laminering, torkning/härdning, (för-)behandling, tillbehör, slittning/omrullning, flexografiskt/rotogravyrtryck, efterbehandling, fabrikshantering/avfallshantering/återvinning, retroaktiv anpassning/maskinuppgraderingar, anpassad bestrykning/konvertering/slittning, kontroll, test och mätning, hantering av produktionsprocess, tjänster, information och kommunikation, samt (halv-)färdiga produkter.

 Öppettider, plats och priser

Biljetter till ICE Europe 2019 finns i biljettbutiken online. Dagsbiljetter kan köpas för €24 online och €38 på plats, och säsongsbiljetter kan köpas för €34 online och €50 på plats. Biljetterna ger också tillträde till mässan CCE International 2019, Europas enda mässa som enbart fokuserar på tillverkning och konvertering av wellpapp och kartong, som anordnas på samma plats.

ICE Europe 2019 kommer att äga rum i hall A5 och A6 på Munich Trade Fair Centre i Tyskland. Den fjärde omgången av CCE International kommer återigen att hållas parallellt, i hall B6. Båda mässorna har öppet tisdagen den 12 mars 2019, onsdagen den 13 mars 2019, kl. 9:00–17:00, och torsdagen den 14 mars 2019, kl. 9:00–16:00.

Besök: ice-x.com/europe

Källa: Mack Brooks Exhibitions Ltd

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156