23948sdkhjf

RePack utvald att delta i accelerationsprogram

Stora Enso har valt sex Start-up-företag till sitt andra accelerationsprogram, ett program som arrangeras gemensamt av Stora Enso, Aalto University Developing Entrepreneurship och Vertical Accelerator.

Acceleratorprogrammet ger ett exceptionellt tillfälle för företag med nytänkande affärsidéer och Stora Enso att aktivt föreslå och innovera nya lösningar. Årets program fokuserar specifikt på den cirkulära ekonomin, särskilt när det gäller cirkulära lösningar, råmaterialhantering, förpackning, separation och sortering och energi.

– Med globala megatrender kommer den cirkulära ekonomin att spela en viktig roll i näringslivet och samhället de kommande åren. Vi teamar upp med Start-ups för att ytterligare utforska hur Stora Enso bäst kan bidra, säger Malin Bendz, VD för HR. Vi har starkt uppmuntrats av vårt första Accelerator-program, vilket har resulterat i två pågående partnerskap, med Sulapac och Trä Group, som bygger på förnybara lösningar.

De sista sex Start-up-företagen valdes i hård konkurrens efter en rigorös urvalsprocess. 85 företag som lämnat in en skriftlig ansökan med video utvärderades och gallrades ner till 40. Dessa studerades sedan av Stora Enso Scouts och Vertical, och 20 av dessa bjöds in till Selection Days, ett två dagars event för presentationer och intensiva intervjuer. Tolv Start-ups presenterades för Stora Ensos ledningsteam före valet av de sista sex.

Start-Up-företagen som är inbjudna att delta i 2019 Acceleratorprogram är:

 Effa http://effabrush.com (tandborstar)

 RePack https://www.originalrepack.com (e-handelsförpackning)

 Alucha http://www.alucha.com (återvinning)

 Bloom http://www.bloombiorenewables.com (förnybara kemikalier)

 MiWa http://www.miwa.eu (system för lösviktsförsäljning)

 SFTec https://www.sftec.fi (Mobil torkutrustning för biråvaror)

Under de närmaste månaderna kommer Start-upsen att arbeta sida vid sida med medarbetare från Stora Enso för att fördjupa och utveckla kunskap, kapacitet, teknik och marknadsmöjligheter.

Av Start-Up-företagen är det endast finska Re-Pack som har bäring på förpackningar. Företaget har en affärsmodell som innebär att e-handelsförpackningen kan återanvändas vilket ger kunden en bonus som kan användas för nya köp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063