23948sdkhjf

Smurfit Kappa lanserar ny designtävling

Smurfit Kappa utmanar innovatörer världen runt till att bidra i utvecklingen av framtidens hållbara förpackningslösningar. Med den nya designtävlingen Better Planet Packaging Design Challenge vill Smurfit Kappa bidra till att lösa en av förpackningsindustrins största utmaningar – att minska den dagliga mängden ej återvinningsbart avfall.

Smurfit Kappa utmanar nu designers, ingenjörer, uppfinnare och kreatörer, såväl internt som externt, att skapa nya innovativa förpackningar. Tävlingen består av att lösa två olika utmaningar:

1. Utveckla ett alternativ som kan ersätta den plastfilm som viras runt pallar, för att ge stabilitet och skydd vid transport och förvaring

2. Utveckla en pappersbaserad e-handelsförpackning med tempererat skydd för choklad (eller andra temperaturkänsliga produkter)

Tävlingen är öppen till och med fredagen den 29 mars 2019 för alla som känner sig manade att försöka finna en lösning på antingen en eller båda designutmaningarna. Vinnaren av respektive utmaning belönas med ett pris på 8 000 euro och de vinnande bidragen kommer att ställas ut på Smurfit Kappas Innovation Event i maj 2019.

– Förpackningsdesign spelar en avgörande roll i att minska mängden vardagsavfall samt i att skapa en mer hållbar framtid. Vår Better Planet Packaging Design Challenge har som mål att inspirera designers att arbeta fram lösningar på konkreta problem inom hållbar förpackningsdesign. Vi ser fram emot bidragen och att få utse de vinnande innovationerna i Better Planet Packaging Design Challenge säger Arco Berkenbosch, VP of Innovation and Development.

Per Frederiksen, VD Smurfit Kappa Sverige säger;

– Vi i Norden har länge varit långt framme i vårt arbete kring hållbara förpackningar och återvinning. Med detta initiativ tar vi ytterligare ett stort steg i rätt riktning, tillsammans med resten av koncernen.

För mer information om tävlingen samt anmälan surfa in på: https://www.smurfitkappa.com/designchallenge

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078