23948sdkhjf

Nescafé lanserar återvinningssystem för kaffekapslar

Nescafé Dolce Gusto-kapslar kan nu återvinnas genom ett nytt samarbete med återvinningsföretaget TerraCycle. Nescafé Dolce Gusto lanserar ett återvinningsprogram för sina kapslar i Sverige för ökad hållbarhet och minskad mängd plastavfall. Systemet gör det möjligt att återvinna kapslar i hela Sverige och genererar bidrag till skolor, välgörenhetsorganisationer och andra välgörande ändamål. Insamlaren får själv välja vart pengarna ska gå.

– Idag förbränns tyvärr majoriteten av kaffekapslar i Sverige till energi, eftersom lokala återvinningssystem helt enkelt inte har den infrastruktur som krävs för att återvinna blandad plast. Vi är därför stolta över att samarbeta med TerraCycle och lansera vårt nya återvinningsprogram för Nescafé Dolce Gusto-kapslar, säger Tanja Serup, Nescafe Dolce Gusto Nordics.

Alla kan gratis delta i Nescafé Dolce Gusto’s återvinningsprogram på www.terracycle.se. Man kan antingen registrera sig som privat insamlare (till exempel hushåll eller företag) eller som allmänna insamlingsplatser (med klart markerade lådor utställda i exempelvis butiker eller offentliga byggnader). Dessa offentliga insamlingsställen visas på TerraCycle-kartan och där allmänheten kan lägga sina använda Nescafé Dolce Gusto-kapslar.

TerraCycle betalar insamlingar på över 1kg (cirka 40 kapslar) med en donation på 10 öre per kapsel till den välgörenhetsorganisation, skola eller välgörande ändamål avsändaren väljer. En insamling av 100 000 kapslar resulterar exempelvis i 2,5 ton material som går in i den cirkulära ekonomin samtidigt som 10 000 kronor samlas in till skolor, välgörenhetsorganisation och välgörande ändamål.

– Vi uppmanar alla att återvinna Nescafé Dolce Gusto®-kapslar, inte bara för att rädda dem från förbränning och ge materialet nytt liv, utan också som ett sätt att samla in pengar till skolor, välgörenhetsorganisationer och andra välgörande ändamål, säger Tanja Serup.

Kaffekapslar består av en komplex blandning av material såsom kaffe, plast och aluminium. TerraCycle är världens ledande expert på återvinning av komplexa material, allt från kaffekapslar till tuggummi, cigarettfimpar och till och med strandplast.

När kapslarna kommer till TerraCycle delas de upp i sina beståndsdelar; kaffe, plast och aluminium. Kaffet komposteras medan plasten smälts och görs om till pellets som sedan blandas med annan plast och blir nya produkter, som slitstarka utomhusmöbler. Det går till exempel åt cirka 18 000 kaffekapslar att tillverka en bänk. Aluminiet återvinns också och används i till exempel cykelramar och burkar.

– Sverige är det åttonde landet där TerraCycle driver ett landsomfattande återvinningsprogram för kaffekapslar. Det är ytterligare ett bevis på att den cirkulära ekonomin får fotfäste. Vi hoppas att andra globala varumärken också vill jobba med gröna leverantörer och använda sitt inflytande för att driva fram förändringar för miljöns skull, som NESCAFÉ® Dolce Gusto® gör genom att lansera denna nya återvinningslösning, Tom Szaky, CEO på TerraCycle.

Källa: https://www.terracycle.se/sv-SE/brigades...

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078