23948sdkhjf

EGP-partnercertifikat till Peltolan

Den finska pionjären i pappersförpackningar med högkvalitetstryck Peltolan, har fått världens första EGP-partnercertifikat för papperstryck.

Expanded Gamut Printing (EGP) certifikatet har belönats Peltolan som ett erkännande för att ha infört en modern, miljövänlig och högkvalitativ flexotryckprocess. Certifikatet utdelades av Marvaco, pionjären inom EGP-tekologin.

Peltolan har infört den nya EGP-metoden framgångsrikt i tryck för varumärkesägare i samarbete med sin prepressleverantör Marvaco och sin tryckfärgsleverantör Siegwerk. EGP-tekniken bidrar till minskad miljöpåverkan i tryckmetoden genom att minska användningen av tryckfärg och rengöring mellan intagen.

– Miljövärden har alltid varit viktiga för Peltolan, säger CEO Ville Järvenpää, som är glad över att de designspecifika färgerna på förpackningarna inte längre begränsas av antalet färgverk i tryckpressen, och att dekorernas nyansrikedom ökar medan tryckfärgsförbrukningen minskar.

Den nya tekniken möjliggör också samtryck av olika dekorer, vilket hjälper till att minska spill, avfall och resurser ytterligare. Med EGP-metoden blir tryckproduktionen mer flexibel och effektiv när tiden som används vid byte av jobb minimeras, vilket också möjliggör snabbare kundleveranser.

– EGP-certifieringen av Marvaco kräver att produktionskvaliteten och prestandan hos tryckeriet verifieras genom att undersöka flera jobb från olika varumärkesägares förpackningar, säger Kai Lankinen, ordförande i Marvaco. Han tillägger;

– Certifikatet visar Peltolans förmåga att genomföra ett enhetligt tryck i hög kvalitet, intag efter intag, vilket stärker varumärkesägarnas förtroende för tryckkvaliteten. Certifikatet är världens första certifikat som tilldelas ett pappersförpackningstryckeri.

EGP-tekniken möjliggör ett högkvalitativ, effektiv och grönare förpackningstryck utan att behöva använda dekorfärger. De förutbestämda och exakta varumärkesfärgerna implementeras med en digitalt uträknad tryckfärgsblandning. Färgomfånget utökas med OGV (Orange, Grön och Violett) processfärger, vilket dubblerar antalet färgtoner jämfört med Pantone+ -serien.

Även ljusa färger implementeras rent nyansmässigt. Med EGP:s digitala färgseparation kan varumärkets färger som tidigare har begränsats av CMYK-metoden implementeras på ett nästan obegränsat, mer kontrollerat och mer exakt sätt.

– Nordiska varumärkesägare och tryckerier har visat stort intresse för den grönare EGP-tekniken, och antalet livsmedelsförpackningar som tillverkas med denna teknik ökar snabbt, särskilt i Finland. Från och med nu kommer förpackningar som trycks med EGP också att innehålla den tydliga GreenerPrinting-etiketten, som signalerar att förpackningen har tryckts mer ekologiskt, säger Kai Lankinen.

Peltolan är specialiserad på produktion av påsar till bagerier och andra brödproducenter och påsar till konfektyrindustrin. Deras specialitet är färgtryckta pappersbaserade påsar, med eller utan fönster, men man producerar också påsar av flexibel film med fyrfärgstryck. http://peltolaninc.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11