23948sdkhjf

Tetra Pak först med fyrfärgs digitaltryck

Tetra Pak kommer som första leverantör att kunna erbjuda kunderna möjlighet att få sina förpackningar digitaltryckta i fyrfärg. Det innebär möjlighet till individuellt unikt tryck på varje enskild förpackning, så kallat variabeltryck.

Den första tryckpressen som ska göra detta möjligt utvecklas i samarbete med Koenig & Bauer, KBA, en av världens främsta tryckpresstillverkare. KBA annonserade nyligen i sin tur att de utvecklar en ny digitalpress i joint venture med Durst. Den första pressen kommer att installeras under året på Tetra Paks konverteringsanläggning i Denton, Texas. Fälttester av nya digitaltryckta kartongförpackningar förväntas börja i början av 2020 med nordamerikanska kunder.

Den digitala trycktekniken kommer att förenkla komplexiteten i hanteringen av dekorer, minska tiden från design till produktionen och öppna nya möjligheter till flexibel orderbokning och anpassning av förpackningens utseende. Varumärkesägarna kommer att kunna dra nytta av fördelar som dynamiskt tilltryck på förpackningen och möjligheten att inkludera en mängd olika dekorer i samma körning.

Charles Brand, Executive Vice President, Product Management & Commercial Operations på Tetra Pak säger;

– Vi är dedikerade att hjälpa våra kunder att utforska nya vägar med en verkligt smart förpackning som stöder deras behov av produktprofilering, mindre orderstorlekar, ökad spårbarhet och förmågan att interagera med konsumenten. Vår investering i denna digitala press visar vårt engagemang för att stödja kunder med framtidssäkrad teknik, eftersom den digitala revolutionen förändrar hur vi alla gör affärer med varandra.

Carmen Becker, President och CEO för Tetra Pak USA och Kanada, kommenterar;

– Varumärken försöker hela tiden finna nya möjligheter att kundanpassa och personalisera sina produkter. Vi är stolta över att erbjuda våra kunder nya och innovativa sätt att engagera sig med konsumenterna, samtidigt som det ökar flexibiliteten i design och orderprocessen.

Christoph Müller, Member of the Board i Koenig & Bauer säger;

– Vi är mycket glada över att Tetra Pak har bestämt sig för vår digitala tryckpress. Samarbetet mellan våra företag är av ytterst konstruktiv och tillförlitlig grund. Jag är säker på att vi tillsammans kommer att väsentligt förändra marknaden till förmån för Tetra Pak-kunder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079