23948sdkhjf

Ny förpackning minskade köttsvinn

Kedjan släpper sin första hållbarhetsrapport.

Bergendahls Food har släppt sin allra första hållbarhetsrapport där det bland annat går att utläsa att kedjan under året lyckats minska sitt svinn med 16 procent. Minskningen uppges bero på flera olika åtgärder men något som ska ha gett stor effekt, och som också varit Bergendahls största investering under året har varit införandet av skinpack för kött.

– Tack vare metoden, som ger längre hållbarhet, räknar vi med att minska köttsvinnet med över 520 ton kött/år. Mätningar innan och efter införandet av skinpack visar en minskning av köttsvinnet med 63 procent. Satsningen har dessutom varit ett sätt att förena hållbar konsumtion och produktion med kundnytta då köttet blir mörare, säger Annica Hansson-Borg i en kommentar.

Andra åtgärder som infört under året som bidragit till det minskade svinnet var även införandet av ett nytt datumsystem, Whywaste, i samtliga City Gross-butiker samt införandet av ett automatiserat orderflöde.

I hållbarhetsrapporten framgår även att utsläppen av CO2 för transporter minskade med 81 procent efter att Bergendahls börjat tanka med HVO.

2018 var även året då City Gross började med digital kvitton samt att hela kedjan blev Svanenmärkt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079