23948sdkhjf

Metal-look för iskaffe

Ardagh Group tillverkar en burk med ny spännande design för iskaffe.

En originell och iögonfallande metallburk för iskaffe lanserades nyligen för det lyxiga iskaffet Gaya Gold Coffee. Produkten är en blandning av fullkropp och premium kaffe, tillverkat för maximal arom med den distinkta smaken av intensiv karamell och krämig mjölk.

Tillverkad i Nederländerna i Ardagh-koncernens Deventer-fabrik för nederländska Concept Drinks har burkens design redan gjort ett omedelbart avtryck på marknaden i Förenade Arabemiraten och kommer snart att lanseras på andra marknader i Mellanöstern.

Utvecklingen av den unika burken möjliggjordes av ett flertal innovationer längs hela leveransledet. I Deventer-fabriken, där den första banbrytande slaggjutningsprocessen togs i bruk, utvidgades burkens storlek med imponerande 26 % under 40 bars tryck för att uppnå önskad form.

Ett annat distinkt kännetecken hos den patenterade konstruktionen är guldtrycket på både locket och burkens botten, vilket kompletterar den guldspeglade tryckningen över den sofistikerade mörkgröna kroppen.

Innan man tryckte på starknappen för full produktion testades burken grannlaga på Ardagh Groups prototyp- och pilotproduktionslinje vid forsknings- och utvecklingscentret i Crosmières, Frankrike.

Martin de Olde, Marketing and Business Development Manager på Ardaghs metalldivision, är med rätta stolt över företagets senaste och ett av de mest innovativa projekten:

– Det som verkligen är glädjande med denna utveckling är att uppnå ett så spännande resultat när det gäller differentiering på hyllan och adderat värde genom att sträcka gränserna för förpackningsdesign och tillverkning.

Källa: https://gayagoldcoffee.com

Artikeln är en del av vårt tema om Design.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078