23948sdkhjf

Stora Enso och FSC i globalt samarbete

Stora Enso och Forest Stewardship Council (FSC) har tecknat ett internationellt partnerskapsavtal som etablerar ett långsiktigt strategiskt samarbete för att utveckla och främja hållbart skogsbruk.

Partnerskapet tar sikte på att öka FSC-certifieringen, särskilt bland små och medelstora privata skogsägare i Norden, Baltikum och i hela Europa för att öka FSC-certifierade träleveranser. Arbetet inom partnerskapet kommer att göra FSC-certifieringen lättare tillgänglig, enklare att genomföra och lättare att promota i de värdekedjor som Stora Enso opererar i. Avtalet tecknades den 17 december och omfattar en treårsperiod som börjar januari 2019. Det första årets fokus kommer att ligga på Norden.

– Vi arbetar aktivt med våra intressenter för att främja en hållbar skogsförvaltning, säger Noel Morrin, EVP Sustainability på Stora Enso. Som ett kundcentrerat förnybart materialbolag vill Stora Enso också svara på kundernas behov av FSC-certifierade produkter.

Stora Enso har varit FSC-medlem sedan 1999 och har genom detta erfarenhet av att arbeta med FSC för att främja principerna för ansvarig skogsförvaltning. Det nya strategiska partnerskapet bygger på att fokusera mer på de viktigaste operativa aspekterna av FSC i de länder där båda organisationerna har en aktiv närvaro. Det kommer att sträva efter att utveckla och främja skogscertifiering som ett viktigt verktyg för att förbättra skogens välbefinnande, samtidigt som det ger ett ökad utbud av företag som vill leverera FSC-certifierat material.

– Förbättrade lösningar för små och medelstora skogsägare att få tillgång till ansvarsfulla marknader genom FSC-certifiering är avgörande för framgången med vårt uppdrag. Att arbeta tillsammans med Stora Enso gör det möjligt för oss att öka vårt engagemang och ge bättre stöd till ett större antal och mer varierande grupper av privata skogsägare, så att de kan genomföra FSC-certifiering på ett lämpligt sätt i sina skogar, säger Kim Carstensen, generaldirektör för FSC .

Stora Enso främjar aktivt alla viktiga skogscertifieringssystem och är dedikerade att endast köp in trä och fiber från hållbart förvaltade skogar och trädplantager. 2017 tog Stora Enso-fabrikerna emot 37,5 miljoner m3 skog, en betydande andel av dessa kom från privata skogsägare.

Artikeln är en del av vårt tema om HÅLLBARHET.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078