23948sdkhjf

Omron lanserar samverkande robotar

Omron lanserar nu samverkande robotar i TM-serien. De använder ett flödesschemabaserat intuitivt programmeringsgränssnitt för minskad programmeringstid. Roboten är tänkt att automatisera tillämpningar som plockning, packning och skruvdragning.

Som en del i lanseringen har Omron släppt en "mobil-kompatibel" modell, som enkelt kan integreras med den marknadsledande autonoma mobila roboten i LD-serien. Det gör att användarna kan automatisera mer komplexa uppgifter, som att plocka och placera något på en bricka eller i en behållare, och ansluta produktionsprocesser till autonoma mobila robotar för en flexibel tillverkning.

Omron lanserar 12 robotar i TM-serien med en kombination av följande specifikationer.
Armlängd: 900 mm, 1 100 mm, 1 300 mm
Nyttolast: 4 kg, 6 kg, 12 kg, 14 kg
Strömförsörjning: AC, DC

TM-serien levereras med inbyggd visuell funktion och integrerad belysning, vilket ger användaren möjlighet att fånga upp produkter ur en bred betraktningsvinkel. Det här robotsystemet är utrustat med bildavkänningsfunktioner, som mönstermatchning, streckkodsläsning och färgidentifiering.

TM-serien uppfyller säkerhetskraven för industrirobotar enligt ISO10218-1 samt säkerhetskrav för samverkande industrirobotar ISO/TS15066 och maskiner och är säker att använda runt människor, utan de industrisäkerhetstängsel som vanligtvis krävs för industrirobotar.

Artikeln är en del av vårt tema om TEKNIK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11