23948sdkhjf

Packmarknaden i ny förpackning

Ännu ett förpackningsår till ända. Någon frågade mig om förpackningens betydelse har ökat. Och jag skulle vilja säga att aldrig har förpackningens betydelse varit större. I år har debatten kring den fossila plasten och återvinning av plast i förpackningar nått en aldrig tidigare skådad nivå. En innovationsvåg sveper därför fram genom industrin i en kapplöpning att presentera nya smarta förpackningslösningar med fokus på resurseffektivitet och hållbarhet.

Plast ska inte dömas ut som material. Det är en oersättlig ingrediens i många förpackningar. Förbättrad återvinning motiverar fortsatt användning av fossil plast tills det har utvecklats ekonomiskt försvarbara alternativ. På sikt kommer vi säkert att se en övergång till hållbara biobaserade plaster men övergången måste ske med förnuft och fokus på klimatpåverkan.

Avslutade Scanpack var en odyssé i hållbara lösningar. Hela denna tidning har i princip avsatts till vad vi lyckades fånga upp på mässan. Vi hoppas ni ska finna något som ni tidigare inte visste om och kan ha nytta av. Naturligtvis är det bara ett axplock men förhoppningsvis kan det ändå ge en bild av bredd och innovationskraft i förpackningsindustrin. Till alla som tog sig tid att prata med oss på mässan vill jag passa på att framföra ett tack. Till er som vi inte hann besöka - påminn oss när det är dags för nästa förpackningsmässa - eller ännu hellre, ring så kommer vi och hälsar på där ni finns.

Detta nummer innehåller också en sektion från vår danska samarbetspartner Packmarkedet. Att sista numret för året gör det är en tradition som går långt tillbaka. Det innebär lite extra läsning till jul för alla som vill vidga sina vyer. För våra annonsörer innebär det också synlighet i två länder istället för ett, med chansen till nya affärskontakter.

När vi blickar framåt så börjar det nya förpackningsåret med en inhemsk mässa redan i februari. Det är Easyfairs Empack-mässor som är tillbaka och den första hålls i Malmö den 6-7 februari, som en del av Industrimässorna. Surfa in på mässans hemsida, där finns också ett intressant seminarieprogram.

Fram till dess får ni hålla till godo med denna tidning och nyheter på packnet.se. Vi är tillbaka med ett nytt nummer av Packmarknaden den sista februari 2019. Då kommer vi att presentera Packmarknaden i en ny förpackning. Hoppas ni ska gilla den.

Med önskan om några riktigt sköna dagar tills vi ses igen!

Från hela teamet på Packmarknaden

En riktigt God Jul & ett gott Nytt År!

Artikeln är en del av vårt tema om LEDAREN.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125