23948sdkhjf

Nya matningsenheter från Interroll

Med lanseringen av en ny matningslösning utökar Interroll sina modulära plattformslösningar för effektivt materialflöde. Lösningen är utformad för att arbeta med Interrolls Crossbelt Sorter.

– De nya matningsmodulerna kombinerar högre hastigheter med minskade krav på utrymme för att skapa en betydande ökning av produktflödet i automatiska sorteringssystem, säger företaget i ett pressmeddelande.

Trots att de nya matningsmodulerna är effektivare än tidigare lösningar, är deras design kompaktare. Dessutom är de tystare under drift och också lämpliga för transport av mindre gods. Designen av de nya matningsenheterna är inspirerad av Interrolls Modular Conveyor Platform (MCP), och erbjuder alla fördelar med en modulär transportplattform när det gäller flexibilitet och effektivitet.

Till exempel drivs de kompakta transportörerna av högpresterande, kompakta synkrona trummotorer, så det är inte nödvändigt att använda växelmotorer som är fästa vid sidorna. Detta gör det möjligt att installera fler transportband utan att ta upp mer utrymme. De elastiska transportbanden innebär att de enskilda transportbanden, om nödvändigt, kan stängas av tillfälligt i transportören. Därigenom kan ett

1:2-förhållande mellan längd och bredd uppnås, vilket möjliggör högre transporthastigheter och små mellanrum mellan de enskilda produkterna på transportörerna, vilket underlättar vid transport av små varor.

De nya matningstransportörerna består av flera transportband som drivs oberoende av varandra. Detta gör det möjligt att justera transporthastigheterna exakt för att uppfylla kraven för varje sorterare, så att man uppnår optimala matningshastigheter för de olika varorna. Till exempel, om flera paket matas in i varuflödet, kan de individuella hastigheterna ökas eller reduceras för att säkerställa att förpackningarna placeras sömlöst i tomma behållare på huvudbandet.

Förutom betydande ökning av funktionalitet, erbjuder den nya lösningen också fördelar när det gäller installation och underhåll. De förmonterade transportbanden, som också är utrustade med fingerskydd, kan enkelt och ergonomiskt installeras ovanifrån. Användningen av elastiska transportband innebär att det inte finns något behov av att regelbundet spänna bältena.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079