23948sdkhjf

BillerudKorsnäs gör storaffär i skogen

BillerudKorsnäs har förvärvat Bergvik Skog Öst AB som omfattar cirka 350 000 hektar skogsmark i Sverige. Förvärvet bidrar till att säkerställa BillerudKorsnäs framtida vedförsörjning såväl genom direkta leveranser som effektivare logistikflöden samt att företaget blir en stark aktör på den svenska vedmarknaden.


– Vårt förvärv av Bergvik Skog Öst är en viktig del i att långsiktigt säkerställa ett konkurrenskraftigt och stabilt vedflöde och därmed har vi nu lagt ytterligare en viktig pusselbit i att nå BillerudKorsnäs fulla potential, säger Petra Einarsson, VD och Koncernchef, BillerudKorsnäs.

BillerudKorsnäs förvärv av Bergvik Skog Öst AB är en del i en omstrukturering av Bergvik Skogs skogsinnehav, som utöver Bergvik Skog Öst AB huvudsakligen består av Bergvik Skog Väst AB. Bergvik Skog Väst AB kommer att delas ut till aktieägarna i Bergvik Skog AB, varvid BillerudKorsnäs kommer att erhålla ca 5 procent av aktierna i Bergvik Skog Väst AB. BillerudKorsnäs har idag också ingått avtal om att överlåta dessa 5 procent till Stora Enso.

Köpeskillingen för Bergvik Skog Öst AB uppgår till cirka SEK 6,4 miljarder på skuldfri basis. Affären, efter försäljningen av 5 procent av aktierna i Bergvik Skog Väst AB, beräknas netto uppgå till cirka SEK 5,4 miljarder. Förvärvet är finansierat med banklån. BillerudKorsnäs långsiktiga finansiella mål, att räntebärande nettoskuld i förhållande till EBITDA ska understiga en multipel om 2,5, är oförändrat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094