23948sdkhjf

Monobarriärfilm i full produktion

På höstens Fachpack visade Mondi sitt nya och prisbelönta barriärmaterial BarrierPack Recyclable i ett samarbete med den tyska maskintillverkaren SN Maschinenbau GmbH. På mässan kördes materialet i en horisontell, intermittent och rotativt arbetande FFS-maskin, FM 060.

BarrierPack Recyclable uppgraderas tidigare i år med en gasbarriär till den tidigare fuktbarriären vilket fått materialets användningsområde att kraftigt utökas. Materialet består homogent av PE, men med två olika PE-skikt. Det man ville visa på Fachpack var att materialet är lika funktionsdugligt i produktion som konventionella laminat av t ex PET-PE-film.

Mondi menar att samarbetet mellan Mondi och SN Maschinenbau visar hur man tagit ledningen när det gäller att utveckla mer hållbara lösningar som fungerar i produktionsmiljö.

– Livedemonstrationen på FachPack visar att Mondi och dess partners har gjort, medan konkurrenterna har pratat, säger Carl Stonley, teknisk kontorschef på Mondi Consumer Goods Packaging.

– Att kunna se är att kunna tro. Det är en sak att säga att försöken sannolikt kommer att lyckas, och en helt annan att visa dem att det fungerar, i realtid på en mässa.

BarrierPack Recyclable är enligt Mondi styvare, starkare och lättare än ett konventionellt PET/PE-laminat av samma tjocklek och kan formas direkt på FFS-maskiner liksom användas till påsar som förformas.

Artikeln är en del av vårt tema om TEKNIK.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094