23948sdkhjf

Flyttpizza med återvinningsinstruktioner

FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, har i samarbete med vinnaren av pizza-SM 2018, Amir Bozaghian, gjort Sveriges godaste och kanske mest hållbara pizzarecept. Receptet är utskrivet på en pizzakartong och skickas exklusivt till drygt 20 000 unga vuxna i hela landet.

Det så kallade re:ceptet kan vara världens första pizzarecept med återvinningsinstruktioner. I dagarna kommer tusentals 27-32 åringar som gjort flyttanmälan i oktober att få det unika re:ceptet hemskickat till sig. Bakom re:ceptet står förutom FTI också Amir Bozaghian, från den flerfaldigt prisbelönta pizzerian Vezzo i Umeå, som skrivit ner ingredienser och instruktioner som behövs för att tillaga hans prisbelönta Margherita.

– Det känns oerhört kul att vara en del i detta projekt. Nu har jag chansen att skänka glädje genom mina pizzor och även lite kunskap om hur man kan leva ett gott och hållbart liv, säger Amir Bozaghian. 

Utöver listan med ingredienser och instruktioner innehåller re:ceptet även tips på hur man återvinner förpackningar, såsom plast-, pappers- och metallförpackningar. Delar av pizzakartongen går också att ta loss så att man på ett snyggt och enkelt sätt kan spara re:ceptet hemma.

– Vi vill utbilda unga vuxna om återvinning på ett roligt men också effektivt sätt. Det kan ju vara lite svårt att ändra rutiner men vi har sett i egna undersökningar att den första tiden i eget boende är ett bra tillfälle att etablera nya rutiner. Just åren runt 27-32 är en period då många unga vuxna skaffar sig ett permanent boende, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

Förutom återvinningsinstruktionerna ger re:ceptet också tips på hur du hittar din närmaste återvinningsstation om det inte finns ett miljörum i fastigheten eller kärl vid tomtgränsen. På ftiab.se finns en karta där man kan enkelt kan hitta återvinningstationer i närheten av där man bor. 

Och så var det ju det här med receptet. Det hittar du på vår LinkedIn-sida med adressen www.linkedin.com/company/recyclingnet/. Passa gärna på att följa oss där.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095