23948sdkhjf

Kodak säljer flexoverksamheten

Eastman Kodak Company aviserade i augusti att man förhandlade om en försäljning av sin verksamhet inom flexografi för förpackningstryck. Nu har man ingått ett avtal om att sälja Flexographic Packaging Division till investmenbolaget Montagu Private Equity LLP.

Efter affären kommer ett nytt fristående företag att bildas som kommer att utveckla, tillverka och sälja flexografiska produkter, inklusive flaggskeppet Kodak Flexcel NX-System, till förpackningstryckerier.

Under de nya ägarna kommer verksamheten att ha samma organisationsstruktur, ledningsgrupp och tillväxtkultur som har tjänat Kodaks Flexographic Packaging Division de senaste åren. Chris Payne, som har varit VD för Flexographic Packaging Division de senaste tre åren, kommer att leda det nya bolaget som VD, meddelar Eastman Kodak i ett pressmeddelande.

– Denna affär är en viktig vändpunkt i vår omvandling och är en betydande positiv utveckling för Kodak, säger Jeff Clarke, VD i Kodak.
– Försäljningen av Flexographic Packaging Division frigör värde för aktieägarna och stärker vår finansiella ställning genom att tillhandahålla ett meningsfullt inflöde av pengar som gör att vi kan minska skulden, förbättra bolagets kapitalstruktur och möjliggöra större flexibilitet att investera i våra tillväxtmotorer.

Eastman Kodak erhåller totalt 390 miljoner dollar för flexoverksamheten. Företaget har dock fortsatt stor verksamhet inom förpackningssektorn som leverantör av såväl plåt, framkallningsutrustning och mjukvara för offset samt tryckpressar för digitaltryck.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078