23948sdkhjf

Nu kommer panten till näthandeln

Nytt samarbete ger kunden möjlighet att panta från hemmet.

Mathem har inlett ett samarbete med Pantamera i Göteborgsområdet som ger kunderna möjlighet att skicka tillbaka sin pant med sina vanliga matleveranser.

De kunder som vill panta via Mathem köper själva speciella pantsäckar med individuella streckkoder till självkostnadspris varpå Mathem i samband med leverans plockar med sig panten och tar med sig den till lagret där Pantamera senare hämtar upp panten för vidare transport. Pengarna från panten kan sedan skänkas till BRIS eller dras av på nästa köp.

– Det här är inte tänkt att konkurrera med de pantlösningar som redan finns men vår förhoppning är att vi ska kunna fånga upp den pant som tidigare inte skulle samlats in, säger Lil Berger, kommunikatör på Returpack/Pantamera till Fri Köpenskap

Projektet påbörjades för tre veckor sedan och ska pågå under ett halvår och det går ännu inte att dra några vidare slutsatser om hur framgångsrikt det har varit hittills.

– Det är lite tidigt att säga men det känns positivt. Vi hade planerat att vi skulle behöva hämta panten en gång i veckan men det har redan blivit till två gånger, säger Lil Berger.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078