23948sdkhjf

Innovationer på IBC

Schütz Nordens VD Erik Platek visade nyheter i företagets IBC-program på Scanpack. Den allt populärare IBC:n med innerliner har genom en innovation blivit ännu lättare att använda.

– Innerlinern som tidigare tog tre timmar att montera tar nu tre minuter tack vare vårt unika koncept som presenteras första gången här på Scanpack, säger Erik Platek.

Andra nyheter som visades på IBC var ett nytt säkerhetssystem för bottenventilen. Tidigare har det handtag som öppnar ventilen först kunnat öppnats efter att en skruv eller plastsprint avlägsnats med hjälp av ett verktyg. Den nya bottenventilen är utrustad med ett lås som enkelt kan öppnas med ena tummen.

– Inga verktyg behövs längre, vilket är något som våra kunder efterfrågat. Låset kan även förses med en garantiförsegling så att man kan se att containern inte har blivit öppnad efter fyllning, säger Erik.

– Ytterligare en förbättring för enkelt handhavande är en ny folie som vi tagit fram. Vissa kunder vill ha en försegling över öppningshålet som en extra försäkring att innehållet är intakt. Denna har man tidigare varit tvungen att skära upp. Nu kan man enkelt dra av den med hjälp av en flik på sidan av folien.

Schütz har haft stor framgång med sina IBC med innerliner och dessa finns nu i flera olika utföranden för allt från livsmedel, aseptisk fyllning till kem-tekniska produkter. Den sistnämnda har nu också fått godkännande för lagring och transport av farligt gods.

Artikeln är en del av vårt tema om SCANPACK 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078