23948sdkhjf

Ny pappersbaserad RFID-tagg

Stora Enso lanserar en ny hållbar RFID-tagg under namnet ECO by Stora Enso. ECO är utformad för intelligenta förpackningslösningar inom distribution, detaljhandel och e-handel. Tekniken möjliggör pappersbaserade och återvinningsbara RFID-taggar för digital autentisering av förpackningar.

Med Stora Ensos ECO-teknik kan RFID-taggar integreras i en helt fiberbaserad pappersetikett, till skillnad från de traditionella plasttaggarna, vilket innebär minskad miljöpåverkan.

– ECO ger kunder och konsumenter ett hållbart alternativ samtidigt som vi ökar användningen av smart teknik i Stora Ensos förnybara produktportfölj, säger Martin Ros, chef för Intelligent Packaging hos Stora Enso. Vår ECO-teknik är unik då den ger RFID-slutanvändarna ett återvinningsbart och plastfritt alternativ, vilket möjliggör en såväl digital som hållbar förpackningsinfrastruktur.

Genom att integrera RFID-taggen i en pappersetikett blir tillverkningsprocessen mer skalbar och därmed också mer kostnadseffektiv - helt utan att kompromissa på funktionalitet och tillförlitlighet. ECO kan återvinnas på ett miljövänligt sätt tillsammans med pappers- och kartongmaterial.

Dessutom uppnås hög ledningsförmåga till en lägre kostnad jämfört med antenner som görs av grafen eller silver. ECO-tekniken är tillgänglig nu och tillämpas i ett flertal projekt inom olika sektorer.

Bakgrund

Stora Enso utvecklar och levererar intelligenta förpackningar baserade på RFID-teknik (Radio Frequency Identification) som gör att den förpackade produkten automatiskt kan spåras genom hela leveranskedjan. RFID är en trådlös teknik för överföring av data som lagras elektroniskt på taggar som sitter på förpackningar.

Med RFID kan flera hundra föremål läsas av på mindre än en sekund. Dessutom kan företag och slutanvändare kommunicera via smartphone med NFC-stöd (Near Field Communication). Systemet omfattar också ett komplett läsarsystem och använder en molnbaserad lösning för spårbarhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064