23948sdkhjf

Nedräkningen till FoodTech har börjat

Nästa vecka slås portarna upp till Skandinaviens största teknikmässa för livsmedel. FoodTech i Herning på Jylland har sedan 1997 etablerat sig som den självklara och ledande mötesplatsen för livsmedelsbranschen. Mässan som går vartannat år lockar omkring 300 utställare och tusentals besökare under tre dagar.


För förpackningsindustrin är FoodTech ett gyllene tillfälle att visa upp sig för sin starkaste kundkategori. En av de större leverantörerna till industrin är RPC Superfos, som utvecklar och producerar innovativa plastförpackningar.

Jørgen Bitsch, säljchef hos RPC Superfos, Region Nordic, säger:
– Plast får mycket uppmärksamhet i dessa tider och därför vill vi gärna slå ett slag för materialets fördelar, för det finns det många av. Plastförpackningar är avgörande för livsmedelsbranschen för att minska matsvinnet och samtidigt förlänga hållbarheten på många matvaror. Plast är dessutom idealiskt vid livsmedelstransporter i den globala handeln då det väger ganska lite och kan användas till lite av varje. Det går inte att undvara plastemballage på vår väg mot en cirkulär ekonomi och en mer bärkraftig framtid.

RPC Superfos ser också fram mot att ta emot mässbesökare som vill veta hur plastförpackningar från RPC Superfos kan bidra till en mer strömlinjeformad logistik och bidra till att skapa preferenser för ett livsmedel. Framförallt är alla frågor om plastförpackningar och bärkraftighet mer än välkomna.

– Även om det finns många fördelar med plast så är en korrekt hantering efter att det använts en stor utmaning för oss alla, framhäver Jørgen Bitsch. Det handlar om att skydda miljön och komma ihåg att återvunnen plast är en viktig och mycket efterfrågad resurs.


RPC Superfos medverkar i detta sammanhang bland annat genom innovationsprojektet Forum för cirkulärt plastemballage, där RPC Superfos har ett särskilt fokus på att göra insamling och sortering av plastavfall mer enhetligt i Danmark.


FoodTech i Herning pågår 13-15 november och RPC Superfos ställer ut i monter M9666.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078