23948sdkhjf

AR Packaging till börsen

AR Packaging, i Sverige mest känt som Å&R Carton och Flextrus, förbereder för en börsintroduktion. Det är ägaren, det amerikansk-engelska investmentbolaget CVC Capital & Partners som vill fylla på företagets kassa för en fortsatt expansion, men samtidigt stannar kvar som en betydande aktieägare i företaget.

AR Packaging bildades genom en sammanslagning av Å&R Carton och Flextrus 2011 och har sedan genom förvärv och organisk tillväxt växt till en europeisk förpackningskoncern med omsättning som överstiger 600 miljoner euro och 3 200 anställda, vid 19 produktionsenheter i sammanlagt 10 länder. Koncernens kunder finns i huvudsak inom livsmedel, tobak och hälsosektorn i framförallt Europa men till viss utsträckning även i Asien.

– AR Packaging har haft en stark tillväxt de senaste åren och är redo att utforska alternativen för nästa utvecklingsfas, säger Harald Schulz, VD och koncernchef för AR Packaging.
– Det huvudsakliga målet för en börsintroduktion är att ytterligare stärka vår förmåga att genomföra vår tillväxtstrategi i utvalda segment, både när det gäller operativ utveckling och geografisk expansion.

Syftet med den så kallade IPO-processen (initial public offering) är att få AR Packaging noterad på NASDAQ Stockholm under 2019. Efter en eventuell notering inriktar sig huvudägaren på att vara en betydande ägare till koncernen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062