23948sdkhjf

Elanders och Edelmann i samarbete

Elanders inleder samarbete med det tyska förpackningsföretaget Edelmann och överlåter samtidigt verksamhet i Kina.

Elanders fortsätter att utveckla sitt erbjudande inom supply chain och print & packaging och inleder ett samarbete med Edelmann Group, ett globalt tyskt förpackningsföretag med verksamhet i bl a Indien, Kina, Tyskland och USA.

Elanders har samtidigt tecknat avtal med Edelmann om att överlåta sin verksamhet inom Print & Packaging Solutions i Beijing, Kina. Denna enhet har idag närmare 170 anställda och omsätter cirka 80 Mkr på helårsbasis. Affären förväntas slutföras under fjärde kvartalet 2018 och ge en positiv effekt på kassaflödet om cirka 20 Mkr och en mindre negativ effekt på rörelseresultatet.

Målsättningen med samarbetet är att skapa en gemensam plattform för att kunna erbjuda unika globala kundlösningar inom supply chain management som inkluderar allt från förpackningar, kittning, fulfilment och lagerhållning till global leverans.

Elanders har varit etablerade på den kinesiska marknaden sedan år 2005 och har idag lite mer än 900 anställda fördelat på tio enheter i olika delar av Kina.

Edelmann Group har verksamhet i nio länder, runt 3 000 anställda, och erbjuder förpackningslösningar för läkemedel, kosmetika och andra konsumentprodukter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064