23948sdkhjf

FlatSkin nya skinpacket

Nemco AB i Malmö, som representerar ledande europeiska maskintillverkare för processhantering och förpackning av livsmedel, ställer ut på Scanpack nästa vecka 23-26 oktober.

En av höjdpunkterna hos Nemco är succéförpackningen FlatSkin från tyska Sealpac. FlatSkin är en ny förpackning för färska livsmedel med en materialbärare i kartong istället för plast. Förpackningen har tagit fram som ett svar på handelns allt hårdare krav på hållbara material och möjlighet till sortering för återvinning. Skinpack erövrar erövrar just nu butiksdiskarna för livsmedelsprodukter runt om i världen.

– Fördelarna med skinpack är många: köttet är säkert förseglat under djupt vakuum, vilket innebär ökad produktkvalitet med högre mörningsgrad. Skinpack ger längre hållbarhet och kan exponeras på ett mer attraktivt sätt än traditionella tråg, säger Peo Blomqvist, Nemco AB

Sealpacs nya koncept för skinpackade produkter FlatSkin presenteras för första gången av Nemco på den svenska marknaden i samband med Scanpack.

– FlatSkin erbjuder en revolutionerande lösning, den kombinerar ett fräscht utseende med en besparing av plast på upp till 75 % jämfört med traditionella skinförpackningar. Här uppe i Norden anammar nu ledande återförsäljare och producenter FlatSkin - förpackningssystemet för nötkött, kyckling, fisk och fläskprodukter.

I stället för traditionella plasttråg har FlatSkin en kartongskiva som möjliggör dubbelsidig print, vilket ger optimalt utrymme för produktinformation samtidigt som det ger större möjlighet till profilering av varumärket.

– FlatSkin-förpackningar passar perfekt för vertikal presentation, hängande eller stående, vilket gör dem verkligen iögonfallande i detaljhandeln. Dessutom ger den tätt passande skinfilmen en attraktiv 3D-effekt som framhäver innehållet till fullo. Flera producenter byter ut sina traditionella tråg till denna nya förpackning. Systemet är tillgängligt på samtliga Sealpacs trågförseglare A-serie utrustad med FlatSkin.

Nemco hittar du på ScanPack i Monter B03:22.

Artikeln är en del av vårt tema om SCANPACK 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062