23948sdkhjf

Dafgård väljer pallastare från InterSystem

Gunnar Dafgård AB har investerat i ny maskinutrustning för paketering och palletering av färdigmat vid sin anläggning i Källby. Under fyra intensiva sommarveckor installerades tre linjer med väsentligt högre kapacitet och automatiseringsgrad än tidigare.

Dafgård gav uppdraget till InterSystem att efter packlinjerna leverera en helhetslösning med palletering, sträckfilmning samt komplett bansystem för produkt- och pallhantering. Hela anläggningen är extremt kompakt, utan att tumma på funktion och tillgänglighet.

Centralt i anläggningen finns tre pallastare ComPact 128L med hög produktinmatning för att skapa den optimala maskinuppställningen. En transfervagn förser pallastarna med tom pall samt tar hand om den färdiga pallen som sedan transporteras vidare för automatisk sträckfilmning.

– InterSystem har haft en viktig del av det totala projektet och har genomfört sina åtaganden på ett mycket bra sätt, berömmer Mats Härnborg projektledare på Dafgård. Vi förstår att deras team är vana vid denna typ av leverans, vilket märks i genomförandet av projektet. Vi är väldigt nöjda med InterSystem som leverantör, fortsätter Mats.

Ängelholmsbaserade InterSystem har levererat över 600 pallastare genom åren varav två tredjedelar på export. Men denna leverans är den första till Gunnar Dafgård AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078