23948sdkhjf

Ny Skalax för flexibla material

Skalax-produktserie med miljövänliga förpackningsbarriärer har utökats med XH11-4, en ny formulering särskilt lämpad för flexibla förpackningar, såsom chips- och kryddpåsar.

Det nya tillskottet, som utvecklades för att möta specifika behov hos en av Seelutions kunder, läggs nu till som en standardprodukt i Skalax-portföljen. XH11-4 är särskilt lämplig som barriär för flexibla förpackningar och har dessutom samma goda barriäregenskaper som övriga formuleringar inom Skalax-familjen.

Skalax är godkänd för kontakt med matvaror och ger en utmärkt barriär mot såväl gas som fett, samt bevarar smak och arom vilket förlänger hållbarheten. Alla Skalax-produkterna kan förhindra migration av lättflyktiga organiska föreningar såsom mineralolja från t ex returfiber och dessutom kan förpackningsmaterialet värmeförseglas.

Kort om Skalax

Skalax är ett varumärke inom Seelution AB som 2016 förvärvade teknologin utvecklad av Xylophane och Emutec AB. Seelution är specialister inom emulsionsteknologi, förnyelsebara barriärer och högfunktionella bestrykningar. Företaget erbjuder innovativa lösningar och skräddarsydda produkter till områden som livsmedelsförpackningar, fisknätsimpregnering och byggindustrin. Seelution har kontor i Göteborg och produktionsanläggning i Kristinehamn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093