23948sdkhjf

Första serialiserade produkterna till Europa

Recipharm, en ledande kontrakttillverkare inom läkemedelssektorn (CDMO) har levererat de första serialiserade produkterna till den europeiska marknaden, från anläggningarna i Lissabon och Stockholm.

Bolaget initierade 2016 en koncernövergripande investering om 40 million euro för att förbereda anläggningar inför EUs direktiv om skydd mot förfalskade läkemedel. Den första leveransen som efterlever det kommande regelverket är en viktig milstolpe i bolagets resa mot compliance.

Recipharms övriga europeiska anläggningar kommer att vara fullt utrustade för serialisering i slutet av året, två månader innan den europeiska lagstiftningen träder i kraft i februari 2019.

Recipharm har redan levererat 2,5 miljoner serialiserade förpackningar till marknader såsom Kina, Sydkorea, Saudiarabien och Turkiet samt 500,000 förpackningar till USA, där serialiseringskrav råder sedan tidigare. Bolaget implementerar molnbaserad teknologi från TraceLink samt maskin- och programvara från leverantörerna SeaVision och Marchesini.

Staffan Widengren, ansvarig för Recipharms globala serialiseringsprojekt, kommenterar:

– Genom vårt arbete har vi nått erkännande som ledande inom serialisering av läkemedel. Vi är stolta över att nå denna milstolpe fyra månader innan tidsfristen löper ut och vi ser fram emot övriga anläggningars compliance inom kort.

För att säkerställa en smidig övergång erbjuder Recipharm sina kunder serialisering utan kostnad till och med februari 2019.

Staffan tillägger:

– Recipharm hjälper gärna läkemedelsföretag att möta det nya regelverket för att säkerställa global tillgång av viktiga läkemedel.

Nyheten följer lanseringen av Recipharms fristående serialiseringsservice, en service som erbjuds även om produkten i sig inte tillverkas hos Recipharm. I tjänsten inkluderas 2D-koder, text som är läsbar för människa samt säkerhetsförslutning på förpackade läkemedel.

I november håller Läkemedelsakademin i samarbete med Packmarknaden ett seminarium om bland annat den nya serialiserade märkningskoden som måste finnas på alla förpackningar från och med 1 februri 2019.

Fotnot: CDMO-företag (Contract Development and Manufacturing Organisation)

Källa: https://www.lakemedelsakademin.se/produk...

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063