23948sdkhjf

Fullbokat på alla håll och kanter

Det märks att det är högkonjunktur. När norra Europas största förpackningsmässa, Scanpack, öppnar sina mässlokaler är det till en mässa som är slutsåld.

-Det är fullbokat på alla håll och kanter, säger Anna-Lena Friberg, affärsansvarig för mässan.  

På det drygt 17 000 kvadratmeter stora mässgolvet kommer 455 utställare från hela världen att visa det senaste inom förpackningsindustrin. Årets mässa kommer att ha fokus på bland annat Smart Industry, tryck, material, design och branding samt hållbarhet. 

Mässarrangören hoppas och tror att närmare 15.000 personer kommer att besöka tillställningen.   

-Det roliga med mässan är att man ser hela branschen komprimerat under fyra dagar, i alla dess olika delar, där plast är en stor del. Det är här branschen samlas, säger Anna-Lena Friberg 

Att förpackningsbranschen genomgår en stor förändring i och med digitaliseringen, har inte undgått någon.  

-Det kommer att påverka alla branschens aktörer och naturligtvis kommer detta att uppmärksammas på Scanpack, säger Anna-Lena Friberg. 

Nytt för årets mässa är Scanpack Academy, där deltagarna bjuds på seminarier och utbildas kring det senaste inom förpackningsindustrin. 

Inspirationsområdet Creative Packaging, är också nytt. Här kommer innovativa och kreativa förpackningar att visas. En annan nyhet är att Nordisk Bioplastförening kommer att ha ett antal föreläsningar samt att det kommer att finns ett specifikt bioplastområde i hall H.  

Seminarieprogrammet kommer i vanlig ordning att vara omfattande. Först ut är Marcus Oscarsson från TV4, som gör sin politiska analys av valutgången 2018 kopplad till amerikansk politik. Andra föreläsningar som kan vara av intresse för plastförpackningsbranschen är en presentation om krav och lagstiftning för material i kontakt med livsmedel. Eller varför inte föreläsningen om fiberbaserade förpackningsmaterial, den om integrerad elektronik i förpackningar, eller dragningen på temat “Making plastics circular”.

På mässans avslutande dag, den 26 oktober, gör Colin Moon, antropolog och förläsare, en presentation på temat “The Swedes are strange...and so am I”. Där han talar om kulturella skillnader i allmänhet och svenska, skandinaviska och nordiska i synnerhet.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094