23948sdkhjf

Håll fukten borta!

Absortech International AB är ett av de företag som med framgång har kunnat erbjuda kunskap och effektiva absorbenter och via en liten investering hjälpt kunder att minimera antalet fuktrelaterade skador i samband med transporter.
Absorbenter är inte konstruerade för att torka redan fuktiga varor. I stället sänker de och bibehåller de den relativa fuktigheten i containern eller i förpackningen på en säker nivå där fuktskador inte kan uppstå.


Därför är det viktigt att se till att man inte adderar ett överskott av fukt under inköps-, tillverknings- och förpackningsprocessen. Absortech har lanserat processen under konceptet ”Peace of Moisture Mind” där man tillsammans med kunden genomgår en steg-för-steg-process för att hitta den optimerade lösningen för att skydda varorna under hela fuktkedjan.


– Vanliga skador förutom att själva godset förstörs är att förpackningen förfars och gör produkten osäljbar. Det kan handla om etiketter som lossnar eller att bärigheten i kartongen inte håller när den blir blöt med fallskador som följd. I de fallen är det inte ovanligt att man går tillbaka till förpackningsleverantören för att förbättra förpackningsmaterialet eller specifikationerna och överdimensionerar förpackningslösningen vilket blir en dyr lösning och som inte garanterar att problemet försvinner. Med ett fullgott fuktskydd kan man istället gå åt andra hållet och optimera mängden emballage och spara resurser den vägen, säger Fredrik Lindberg, regionchef, Absortech Nordics.

Monter: F04:22

Artikeln är en del av vårt tema om SCANPACK 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078