23948sdkhjf

Fokus på plaståtervinning i Oslo

En internationell konferens om plast i en cirkulär ekonomi och teknik, affärsstrategier och innovationer för ökad plaståtervinning arrangeras i Oslo den 17 oktober.

I konferensen deltar flera ledande aktörer i värdekedjan för ökad materialåtervinning och användning av återvunnen plast. Bland föredragshållarna märks bl a SUEZ, Unilever, Fortum, Lunds Universitet, Plastindustrin i Danmark, Østfoldforskning och Norner.

Konferensen arrangeras inom ramen för FuturePack som är ett stort norskt forskningsprojekt om plast i en cirkulär ekonomi. I hela Norden och Europa utförs flera liknande projekt på plast i cirkulär ekonomi och materialåtervinning. I FuturePack arbetar man med såväl mekanisk som kemisk återvinning för att sluta cirkeln för plast. I projektplanen ingår att ordna en årlig konferens från 2018 och fokus på denna första konferens kommer att vara cirkulär ekonomi och mekanisk återvinning.

– Vår avsikt är att presentera ett program av föredrag som täcker hela plastens värdekedja från råvaror, förpackningsproduktion, varumärken, återvinning och regler. Vi vill specifikt lyfta fram de utmaningar och möjligheter som "hur och varför" ska vi bäst återvinna plastförpackningar, säger Ole Jan Myhre i arrangörsteamet.

För mer information om konferensen besök: http://futurepack.no/welcome-to-futurepack-conference

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093