23948sdkhjf

Sesam öppna dig!

Ja den besvärjelsen ligger nära till hand när man läst den nya boken i förpackningsdesign "Öppna dig!" För lika lätt som att uttala dessa ord ska det vara att öppna en förpackning om man följer de goda råden i boken skriven av professor Lena Lorentzen vid Mittuniversitet.

Boken släpps på Scanpack och boken såväl som författaren hittar du i Reumatikerförbundets monter H01:12. Där kan du få den signerad och tips på hur du ska designa din förpackning så den blir lätt att öppna. Du kan också ta med dig din befintliga förpackning till montern och få ett utlåtande om den är lättöppnad eller ej. Reumatikerförbundet tillhandahåller en särskild märkning för förpackningar "Easy-To-use" som klarar deras tester.

Och om du undrar hur svårt det är att öppna vanliga förpackningar med nedsatt handkraftsförmåga så kan du nu testa Reumatikerförbundets nyutvecklade handskar som lanseras på mässan som ger dig en insikt i hur det är att ha reumatism i händerna,.

Lena Lorentzen är Industridesigner och Professor i industridesign på Mittuniversitetet i Sundsvall där hon forskar och undervisar inom Design för alla och Design av lätthanterliga förpackningar. Hon är även konsult, föreläsare, designer och ansvarig för de tester som Reumatikerförbundet använder för att utvärdera om förpackningar ska få ”Easy to use" märkning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08