23948sdkhjf

Automatiserad efterbearbetning

Zünd, ledande tillverkare av skärbord, ställer ut på den tyska förpackningsmässan Fachpack, 25-27 september, i Nürnberg. I sin monter presenterar Zünd en ny automationslösning för fullt integrerad industriell efterbearbetning.

Zünds är en ledande leverantör av digitala skärsystem för tillverkning av förpackningar, displayer och andra exponeringsprodukter. Systemen hjälper företag att öka produktiviteten vid färdigställningen av produkterna med minimala krav på personal. Produktutbudet omfattar produktionslinjer för tillskärning med fullt automatiserade lastnings-och staplingssystem, samverkande robotar för materialhantering och automatiska verktygsbyten.

På Fachpack introducerar Zünd en helt ny linje för automatiserad materialhantering som är konstruerad speciellt för industriella applikationer. Med en maximal stapelhöjd på 1,5 m, (5 ft) erbjuder systemet en längre kontinuerlig produktionstid och gör slutfinish i höga volymer ännu mer effektiv och lönsam. För att illustrera hög produktivitet av wellpapp och andra material även utan automatisk materialhantering, har Zünd ett G3 skärsystem som är konfigurerat för tandemkörning i montern.

Tandembord möjliggör ett kontinuerligt produktionsflöde där laddning och bearbetning sker samtidigt. Dessutom är skäraren utrustad med RML högpresterande router och automatiserat verktygsbyte ARC. Den senare rymmer upp till 8 olika verktygsbits, vilket underlättar arbeten där flera olika bitstyper och storlekar är aktuella. Operatören saknar aldrig något verktyg och kan minska tiden för omställning till ett minimum för optimal användning av skärsystemet.

– Förpackningsleverantörer tvingas producera under permanent tidspress och marginalpress. Med våra modulära skärnings- och materialhanteringslösningar kan vi möta individuella behov av automatisering och hjälpa våra kunder att göra sina digitala efterbehandlingar ännu mer effektiva och lönsamma. Till exempel, med samverkande robotteknik, Roman Hasler, Segment Manager Packaging.

Zünd demonstrerar en möjlig applikation med en robotarm från Universal Robots. Robotarmen plockar upp klippta bitar från en Zünd S3-skärare och placerar dem på fördefinierade platser.

– Intelligent produktionsplanering, kontroll och övervakning är avgörande för att skapa produktivitet i slutbearbetning. Programvaran Zünd Cut Center ZCC erbjuder ett virtuellt kontrollcenter för fullständig integrerad digital efterbehandling. Med nya funktioner som höghastighetsregistrering, ännu enklare produktionsplanering och en kontrollpanel för enkel övervakning av skärprocessen, är ZCC Version 3 oöverträffad i flexibilitet och ännu mer användarvänlig i drift.

Zünd på Fachpack finns i Hall 7A, Monter 628

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063