23948sdkhjf

State of the art anläggning invigd

Schoeller Allibert Group fortsätter att växa. I slutet av juni invigdes en ny produktionsanläggning i belgiska Beringen, i nordvästra Bryssel. Den nya anläggningen är en role model för andra framtida fabriker i koncernen med 6 000 m2 produktionsyta och 3 500 m2 för utomhuslagring.

Den ljusa och toppmoderna produktionshallen med rymliga utomhusytor för förvaring representerar en stor investering. Greenfield-fabriken har varit ett mycket speciellt projekt för Schoeller Allibert Group som ville ha en mycket modern och annorlunda arkitektur jämfört med tidigare enheter. Guy Wastiau, en känd belgisk arkitekt, lät sig inspireras av arbetet i koncernens fabriker vid utformningen av den nya fabriken. Byggnadens form är mycket karakteristisk med runda hörnor som symboliserar flödet av plast i formsprutningsprocessen.

Denna nya anläggningen invigdes den 21 juni och är specialiserad på formsprutning av stora lådor för retursystem. Den producerar omkring 700 stycken "stora lådor" per dag i valfri färg med kundspecifikt företagstryck. I ett showroom visas några av Schoeller Alliberts innovativa produkter såsom Magnum Optimum 595, den nya Combo Fructus, Maximus 1212, Rackpal eller de senaste flaskbackarna. Initialt produceras Big Box Maximus 1212 konstruerad för fruktindustri och ClickPall för petrokemisk industri här, men fabriken kommer huvudsakligen att tillverka nya produkter som ska lanseras 2019.

Produktionen pågår 24 timmar om dagen 7 dagar i veckan med 40 anställda på plats och i fabriken står största formsprutningsmaskinerna i Beneluxområdet. Att Schoeller Allibert valde just Beringen för sin nya anläggning, mittemellan Tyskland och Frankrike, beror på att dessa är mycket viktiga marknader när det gäller försäljning.

Bland nya produkter som planeras att tillverkas i fabriken och lanseras nästa år finns bl a:

– En stapelbar låda som kan användas för vattenskydd vid översvämning, vattnet som är risken används för att skydda

– En stapelbar stor låda för livsmedel och retur för att dramatiskt minska kostnaderna för återtransport

– En plastpall som enkelt kan repareras vid skada

Beringen-anläggningen förstärker Schoeller Allibert Groups fäste och utveckling i Beneluxregionen, där näringsgrenar som för närvarande serveras framförallt är jordbruk, mat och livsmedelsbearbetning, industriell och kemisk tillverkning, dryck och poolsystem för returemballage.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062