23948sdkhjf

Klart för fusion

Tyska manroland web systems och amerikanska Goss International blir ett företag med det nya namnet manroland Goss Group. Det står klart sedan företagen fått godkänt av berörda konkurrensmyndigheter att fusionera verksamheterna.

Som Packmarknaden kunde rapportera i mars planerade företagen ett samgående. Företagen tillhär de ledande inom tidningstryck med rulloffset, men har också var för sig utvecklat tryckpressar anpassade för förpackningstryck på kartong och flexibel film.

Alexander Wassermann, VD för manroland webb systems, blir VD för det nya bolaget med globalt huvudkontor i Augsburg, Tyskland. Bolagets nordamerikanska huvudkontor ligger i Durham, NH. Mohit Uberoi, tidigare VD för Goss International, kommer att vara kopplad till verksamheten som styrelseledamot och hjälpa ledningsgruppen med företagsintegration.

Aktieägarna i manroland web systems och Goss International, Lübeck-baserade Possehl Group och NY-baserade American Industrial Partners (AIP) kommer båda att förbli aktieägare i det nya bolaget och stöda den etablerade affärsstrategin.

Contiweb-verksamheten samt manroland webbproduktion är inte inkluderade i affären och kommer att förbli oberoende som AIP respektive Possehl portföljbolag.

Det nya fusionerade företaget manroland Goss Group blir marknadsledande på världsmarknaden inom rulloffset med mer än 1000 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08