23948sdkhjf

Avery Dennison först med rPet-liner

Avery Dennison kommer att vara den första leverantören av självhäftande etiketter som kan erbjuda liner gjord av återvunnen PET, rPET, i kommersiell skala i Europa. Detta steg återspeglar företagets åtagande att hitta mer hållbara lösningar för etikettindustrin.

Jasper Zonnenberg, Global Direktör Film, förklarar att det nya rPET-linern är tillverkad av noggrant utvalt konsumentavfall (PCW) och kommer att introduceras i oktober 2018 på ett antal av företagets olika självhäftande etikettmaterial.

– Avery Dennison har satt uppt åtta ambitiösa hållbarhetsmål som vi åtar oss att uppnå senast 2025. Som en del av dessa mål fokuserar vi på att minska avfallet, inte bara genom hela vår verksamhet utan även genom hela värdekedjan. Vi är fast beslutna att skapa banbrytande förändringar över hela branschen. Med ett fortsatt innovationsfokus på lösningar som är ansvarsfulla från källan, använder mindre material och lättare att återvinna är vi glada över att kunna introducera en rPET-liner till vår portfölj - en liner som inte bara är lättare att återvinna, utan själva är gjord av återvunnet material.

– Eftersom tillgången på lämplig rPET för närvarande är begränsad kommer vi initialt att ha en begränsad leverans av vårt rPET-liner - men vi kommer snart att kunna skala upp produktionen betydligt och vi strävar efter att få rPET som alternativ i alla våra film- och pappersmaterial.

Jasper Zonnenberg tillade att införandet av PCW rPET-liner kräver noggrann linerproduktionen för att säkerställa stabiliteten och robustheten som 100% jungfrulig PET-liner är känd för.

– Ökade konverterings- och applikationshastigheter bidrar till att driva på den ökande efterfrågan på PET-liner, och vi har varit noga med att behålla dessa fördelar, eftersom det stöder konverterare och slutanvändare när de gör övergången från glassinpapper. De nya rPET-liners är ytterligare ett exempel på vår beslutsamhet att tillhandahålla lösningar där högre produktivitet går hand i hand med förbättrad hållbarhet - skapar en vinn-vinn för både produktiviteten och planeten.

Fotnot: Liner är i detta sammanhang bärarpapperet eller bakpapperet som skyddar den limbelagda baksidan av den självhäftande etiketten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.281