23948sdkhjf

Packaging Cup spelades i sol och vind

Årets golfmästerskap i förpackningsbranschen – Packaging Cup avgjordes i veckan på Kungälv/Kode GK. 16 lag gjorde upp om det åtråvärda vandringspriset och segrande ur en mycket jämn tävling gick Claes Söderqvist och Peter Svanström i lag EOC Group/Easyfairs.

Packaging Cup spelades även i år under ypperliga yttre förhållanden. Lätt regn på onsdagsförmiddagen övergick lagom till starten kl 13.00 till solsken och en måttlig till tidvis frisk vind. 16 tvåmannalag stod på startlinjen för att ta sig an en redan väl återhämtad bana efter sommarens soltorka. Lägesförbättring gällde dock alla fairways.

Svenska Förpackningsgillet arrangerade i år Packaging Cup i samarbete med manroland web systems och EOC Group. Spel liksom middag på kvällen ingick i det kostnadsfria arrangemanget för deltagarna. Premiär var det också för tävlingen på Kungälv/Kode GK och många tyckte det var roligt att Packaging Cup efter många år åter igen förlades till Sveriges framsida.

Det blev som sagt en jämn tävling med flera av de topplacerade lagen på samma poäng. Det vinnande laget slutade på 38 poäng, vilket är långt ifrån en toppnotering för Packaging Cup och vittnar närmast om en krävande bana av mästerskapsklass och en bitvis lite tuff och beräknelig vind.

Middag med prisutdelning efter väl förrättat spel hölls på Stenungsbaden Yacht Club där det också hölls små korta tal av tävlingens grundare och äldste spelare Stig Bergstedt som även i år deltog med den äran.

Förutom vandringspokal delades det ut individuella priser för Längsta Drive och 2 Närmast Hål.

Längsta Drive vanns av Joost Bartels, Modulpac, på hål nummer 6. Närmast Hål kom Hans Friedsam, Nordemballage med 2,31 meter på hål nummer 12. Ytterligare ett Närmast Hål-pris skänkt av klubben togs hem Jan Venneman som låg 2.15 meter från pinnen på hål nummer 10.

Stort Grattis önskar Svenska Förpackningsgillet med partner till vinnarna. Nedan följer en fullständig resultatlista över lagtävlingen, som spelades som fyrboll, bästboll med max 36 hcp och med 10 % hcp-reducering. De lag som hamnar på samma poäng skiljs åt genom att laget med sammanlagda lägsta hcp vinner.

1. EOC Group/Easyfairs, Claes Söderqvist/Peter Svanström: 38 p

2. Modulpac, Joost Bartels/Lenny Nordahl: 38 p

3. Nordic Pack, Daniel Holmberg/Stefan Jonsson: 38 p

4. Smurfit Kappa, Joakim Petersson/Kalevi Nordström: 37 p

5. Tara Pac, Bengt Jacobson/Lars Persson: 37 p

6. Boxon AB, Bengt Rickard/Mikael Jonsson: 36 p

7. Super Dry Scandinavia AB/Nordemballage, Pär Svensson/Hans Friedsam: 36 p

8. Antpac, Henk Venneman/Jan Venneman: 36 p

9. SSAB Europe SSC AB, Tomas Ainebeck/Jan Bjäreborg: 35 p

10. manroland web systems/Packmarknaden, Benny Vittskär/Marcus Petersson: 35 p

11. Svenska Förpackningsgillet/Izolde AB, Stig Bergstedt/Olof Tillander: 34 p

12. Signode Industrial Group, Jan Karlsson/Björn Wessel: 33 p

13. Schütz Nordic, Erik Platek/Tom Jarle Høgberg: 32 p

14. Grafokett/Trampolin, Ingemar Järdler/Mats Johansson: 30 p

15. Heidelberg/Discap, Peter Wallén/Lars Crampelle: 27 p

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094