23948sdkhjf

Allt fler går över till skruvkork

Allt fler vinmakare går över till aluminiumkapsyler. Det visar en studie av den globala vinmarknaden. Skruvkorkar av aluminium står idag för knappt 30 % av den totala globala buteljerade vinmarknaden, enligt färska siffror från Euromonitor.

Med 30 miljarder sålda flaskor 2016, är storleken på kapsylmarknaden nu ca 9 miljarder flaskor per år. Övergången till aluminiumskruvkorkar är särskilt tydlig på de stora marknaderna i Europa och USA.

Detta rapporterar tidningen Aluminium Scandinavia på sin webbsajt Aluminium.nu.

I samma nyhet kan man läsa att vin på flaska fortätter att minska. Den största marknaden för flaskvin finns fortfarande i Europa med mer än 17 miljarder flaskor 75 cl sålda 2016. Men de senaste fem åren har vin på flaska i Europa backat med omkring 5 %. Samtidigt ökade aluminiumkapsyler med 14,5 % på samma marknad.

Rapporterna visar enligt Aluminium Scandinavia att aluminiumkapsyler ger stora fördelar jämfört med andra typer av vinförslutningar. Deras lämplighet och starka igenkänning samt dekorativa förbättringar gör att fler och fler vinmakare går över till aluminiumkapsyler. Vidare finns i dag en global acceptans av aluminiumkapsyler, särskilt hos yngre konsumenter och de som är nybörjare på vin, vilka visar sin preferens för skruvkorkar.

Följande fördelar finns enligt studierna för producenter och konsumenter med skruvkork:

Bevarar lukter, smak och fräschör

Lika egenskaper från flaska till flaska

Smakneutral – ingen påverkan på aromen

Frånvaro av korkdefekter

Stor bredd på kapsylstorlekar med innovativ design och oändliga dekorationsmöjligheter

Mycket praktisk – lätt att öppna och stänga, förvara samt transportera

Lätt att återvinna

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109