23948sdkhjf

Lyxdryck i Metsä Boards vita kraftliner

“Helsinki White Dog”, en ny lyxsprit från The Helsinki Distilling Company, kommer förpackad med Metsä Boards obestrukna vita kraftliner

Förpackningen för den nyligen lanserade spriten Helsinki White Dog använder MetsäBoard Natural WKL Bright 120 g/m2.

– Genom att kombinera ett naturligt material med en lyxig finish kommuniceras varumärkets känsla. Den naturliga egenskapen hos ett obestruket material ger förpackningen en naturlig touch, säger Kai Kilpinen, The Helsinki Distilling Company. På konsumentmarknaden har förpackningen en mycket stor betydelse. Den skapar första intrycket av varumärket liksom en förväntan av hur produkten ska smaka.

Förpackningen tillverkas av Starcke i Finland som är Metsä Boards kund.

– Förpackningen är tillverkad av mikrowell i låg ytvikt med samtliga skikt av MetsäBoard Natural WKL Bright. Förpackningen saknar helt tryck utan designdetaljerna är helt gjorda med varmfoliering vilket ger en bra balans mellan ytstruktur och metallelementen från folien. Kraftlinern har de ideala och naturliga egenskaperna för att kombineras med designens präglade och folierade delar och på så vis fås en vacker 3D-effekt och visuell kontrast, säger Ilkka Harju, Packaging Services Director hos Metsä Board.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142