23948sdkhjf

Bosch Packaging till salu

Bosch Packaging Technology är till salu. Världens största maskintillverkare för förpackningar ska inte längre tillhöra Bosch-koncernen. Det annonserar Bosch-ledningen i media.

Bosch Packaging är en global jätte inom förpackningsmaskiner för såväl livsmedel som läkemedel och en rad andra konsumentprodukter. Under ledning av Friedbert Klefenz växte Bosch Packaging under två decennier till sin nuvarande storlek. Så sent som för 1,5 år sedan tillträdde den nya koncernchefen Stefan König. Hans uppgift blir nu att hitta en köpare.

Vem en eventuell köpare skulle kunna vara är långt ifrån en självklarhet. Bosch Packaging omsätter 1,3 miljarder euro och är den i särklass största förpackningmaskintillverkaren på marknaden. Företaget har 6 100 anställda i 15 länder med huvudkontor i Waiblingen strax utanför Stuttgart. En tänkbar kandidat skulle kunna vara ett av många investmentbolag som tidigare investerat i förpackningssektorn och som vill fortsätta bygga Bosch Packaging för att möjligtvis se en börsnotering som exit.

Frågan är om någon annan större förpackningsmaskintillverkare, som t ex italienska Coesia Group och Marchesini Group är intresserade och framförallt har musklerna. Någon som definitivt har musklerna är Tetra Pak, men är de intresserade?

Bosch-ledningens målsättning är att sälja företaget i sin helhet med bibehållen anställningstrygghet för de 6 100 anställda i företaget. Detta indikerar att det inte är en direkt konkurrent som de i första hand ser som den potentiella köparen. Enligt media har företaget ännu inte inlett diskussioner med någon intressent ännu.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078