23948sdkhjf

RISE invigde Packaging Centre

RISE invigde i slutet av maj sitt nya Packaging Centre i Kista.

RISE är ett av de första företagen som etablerade sig i Kista företagscenter. Redan på 970-talet flyttade man dit med sin testverksamhet för förpackningar. Genom sammanslagningen av tre forskningsföretag, SP, Swedish ICT och Innventia bildades RISE - Research Institutes of Sweden, 2016. Detta har skapat förutsättningar för synergier mellan forskningsföretagen och större gemensamma satsningar. Att inrätta ett Packaging Centre i Kista och såväl utvidga som rusta upp lokalerna för testverksamheten där ligger i linje med RISE strategi att synliggöra organisationens kompetens inte bara för svenska uppdragsgivare utan också för utländska.

På Packaging Centre bedrivs en rad testverksamheter inom förpackningsområdet och genom satsningen utökas verksamheten med såväl ny utrustning som laboratoriemiljöer. En del av verksamheten inom det som tidigare var Innventia finns fortsatt kvar vid Universitetsområdet kring KTH i centrala Stockholm, där bl a den unika pappersmaskinen för småskalig tillverkning av nya papperskvaliteter finns.

Invigningen firades med Öppet Hus och till de nyrenoverade lokalerna strömmade gratulanter från alla håll. Packmarknadens redaktör fick en gedigen rundvisning och förevisning om forskningen på de olika områdena och vi återkommer med en mer detaljerad redogörelse av detta. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063