23948sdkhjf

Jon Haag ny chef inom RISE

RISE har utsett Jon Haag till chef för Test & Demokontoret, en central enhet som ska stötta och utveckla den allt viktigare testbäddsverksamheten inom RISE men också samordna med andra aktörer.

– Det här är troligen en av de mest intressanta rollerna i Sverige just nu, att genom testbäddar få olika branscher, städer och konsumenter att utföra innovativa experiment tillsammans för att snabbare nå morgondagens hållbara lösningar och affärsmodeller. RISE sitter på världsledande kompetens och infrastruktur för att möta dessa samhällsutmaningar både i Sverige och globalt, säger Jon inför sin start på RISE.

RISE Test & Demoverksamhet med över 100 testbäddar står för cirka 1/3 av RISE omsättning, och är av stor betydelse för hela det svenska innovationsekosystemet. RISE Test & Demokontor samordnar testbäddsverksamheten i RISE och stöder enskilda testbäddar vid nyetablering och utveckling. Testbäddskontoret svarar också för utvecklingen av RISE långsiktiga testbäddsstrategi och kontakter med branscher, myndigheter och andra externa aktörer rörande testbäddar.

Jon kommer senast från rollen som Director Consumer Insights på BillerudKorsnäs och tillträdde sin nya tjänst den 2:a maj 2018. Han har 20 års erfarenhet av innovations- och affärsutveckling från bland annat BillerudKorsnäs, Stora Enso och ÅF.

Jon är en entreprenör som startat och framgångsrikt utvecklat en rad verksamheter till exempel designbyrån NINE, New Business Lab och Insiktsplattformen på BillerudKorsnäs, och Skogsindustriernas framtidsvision Ekoportal2035.

Jon är utbildad till civilingenjör i kemiteknik från KTH.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125