23948sdkhjf

Lanserar Bag-in-Box för varmfyllning

Smurfit Kappa, en ledande tillverkare av Bag-in-Box, lanserar en ny lösning för färsk äppeljuice. Den nya boxen, Thermo Bag, har utvecklats för att möta de specifika kraven som gäller vid varmfyllning, vilket är en vanlig behandlingsmetod inom dryckesindustrin.

Under varmfyllning pressas produkten, filtreras, pastöriseras, upphettas och fylls vid hög temperatur för att underlätta sterilisering och kyles därefter omedelbart för konservering och smak. Denna metod har fördelen att den förlänger hållbarheten, avlägsnar eventuella skadliga mikroorganismer, minskar kostnaderna och förenklar processen.

Varmfyllning används i stor utsträckning vid framställning av färsk (ej koncentrerad) äppeljuice som har blivit allt populärare på grund av dess friskhet och hälsofördelar. Bag-in-Box-förpackningen är ett attraktivt alternativ för både konsumenter och producenter, förutom att bibehålla produktens kvalitet är det miljövänligt och kostnadseffektivt.

Smurfit Kappas nya Thermo Bag är en barriärpåse gjord av specialkoextruderad PE-film (MDPE för termo-resistans och LLDPE för flexibilitet) och EVOH för syrebarriär. Thermo Bag är ett ytterligare exempel på företagets omfattande utvecklingskapacitet inom dryckesindustrin, menar Thierry Minaud, VD för Smurfit Kappa Bag-in-Box.

– Tack vare lågt koldioxidavtryck och förlängd hållbarhet erbjuder våra Bag-in-Box-produkter ett mer hållbart val av förpackning för många industrier och Smurfit Kappa fortsätter obevekligt att utveckla material med högre prestanda för dryckesmarknaden. Thermo Bag ger producenterna fördelar framför konkurrerande alternativ på marknaden och konsumenterna förbättrad kvalitet, säger Thierry Minaud.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156