23948sdkhjf

Första fabriken i Östeuropa

Multivac firade öppnandet av en ny produktionsanläggning i Bulgarien.

I förra veckan invigde Multivac sin första produktionsanläggning i Östeuropa, i Bulgarien, nära Sofia. Invigningen skedde genom en festlig ceremoni med bl a Boyko Borissov, Bulgariens premiärminister, bland gästerna.

Den nya fabriken för Multivac Bulgaria Production Ltd ligger i industriområdet Bozhurishte och har en total yta på cirka 20 000 kvadratmeter. Förutom en fabrik med den senaste tekniken för tillverkning av Multivac-delar, innehåller komplexet även ett toppmodernt lager- och logistikcenter, ett träningscenter och en förvaltningsbyggnad. Här kommer Multivac´s bulgariska försäljnings- och serviceföretag under ledning av Trifon Filipov att husera. Men i byggnaden kommer också ett internationellt Shared Service Center för IT, Strategisk Inköp, Design och Service att hyra in sig.

Det första spadtaget till den nya produktionsanläggningen togs i september 2016. Sedan dess har mer än 18,8 miljoner euro, närmare 200 miljoner kronor, investerats och mer än 150 moderna och trygga jobb skapats. Redan 2015 startades flera initiativ av Multivac för att locka unga yrkesverksamma inom bl a IT och logistik till den nya enheten.

– Vi är glada att fira öppningen av vår första produktionsanläggning i Östeuropa här i Bozhurishte efter en konstruktionstid på ungefär två och ett halvt år, sa Hans-Joachim Boekstegers, VD och koncernchef för Multivac.
– Med arbete i tre skift på denna enhet kommer kvalificerade specialister att producera maskindelar och montera i enlighet med Multivac kvalitetsstandard. Vi använder moderna borr- och fräsmaskiner precis som vi också använder på vår huvudenhet i Tyskland. Förresten, bara några veckor efter idrifttagning, utnyttjar vi redan vår fulla kapacitet.

Ivaylo Dimitrov, VD för Bulgarien Production Ltd, tillade:
– Vi är stolta över att Multivac-koncernen har valt Bulgarien som plats att expandera sin produktionskapacitet. Vårt mål är att vara en av de mest moderna produktionsanläggningarna inom koncernen och att garantera de höga Multivac-standarderna genom våra specialister.

Förutom den nya fabriken i Bulgarien har Multivac elva ytterligare produktionsanläggningar i Tyskland, Österrike, Spanien, Brasilien, Japan, Finland och USA samt över 80 försäljnings- och serviceföretag över hela världen.


Vid invigningen deltog förutom Bulgariens premiärminister Boyko Borissov också Emil Karanikolov, Bulgariens ekonomiminister och Bozhurishts borgmästare Gerogi Dimov samt Franz Josef Pschierer, Bayerns Näringslivsminister, liksom andra tjänstemän och lokala politiker.

Deltog gjorde också bl a bulgariska Agency for Investment och the National Company Industrial Zones EAD, samt styrelsemedlemmar i den Tysk-Bulgariska Handelskammaren. Multivac representerades av förutom koncernchef Hans-Joachim Boekstegers, också av Guido Spix, CTO och COO, och Christian Traumann, CFO.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094