23948sdkhjf

Canon in på förpackningsmarknaden

Canon ger sig in på förpackningsmarknaden med lanseringen av smalbanepressen Océ LabelStream 4000-serien. Pressen är baserad på bläckstråleteknik med de senaste inkjetmunstyckena från brittiska Xaar, Xaar 2001 UV-inkjet med en upplösning på 720 x 600 dpi.

Det är en 5-färgs UV-bläckstrålepress (CMYK + vit) med en utskriftshastighet på 48 m/min. Den finns i banbredden 330 mm (13 tum) eller 410 mm (16 tum) och har även ett läge för lägre prestanda med en utskriftshastighet på 68 m/min för mindre krävande jobb. Genom att tillhandahålla en hög opak vit på mer än 80 % vid en genomgång vid standardtryckshastighet kan opaciteten hos analoga trycktekniker som rotativt screentryck och flexo matchas.

I maskinen sitter de senaste Xaar 2001 UV-inkjetmunstyckena med en upplösning på 720 x 600 dpi och olika kvalitetslägen som garanterar reproduktion av fina detaljer, uttoningar, starka färger och konturer på ett brett sortiment av etikettmaterial, inklusive PP, PE, BOPP samt utvalda specialunderlag .

Pressen kan byggas ut till en komplett hybridkonfiguration med en kundanpassad mix av extra flexo-, effekt- och efterbehandlingsenheter som gör det till en helt integrerad en-pass etikettproduktionslinje för att möta olika efterfrågan och budgetar. Blandningen av konventionell och digital teknik möjliggör snabb och effektiv produktion av högkvalitativa självhäftande etiketter för t ex snabbrörliga produkter, kosmetika och läkemedel.

Med denna nya digitala Canon Océ-press kan etiketterna snabbt anpassas och skrivas ut i små batcher. Baserat på en genomsnittlig etikettstorlek kan pressen producera 480 etiketter per minut eller 28 800 etiketter per timme. Océ LabelStream 4000 serie-pressen är resultatet av Canons och Océs mer än 35 års gemensamma erfarenheter av digital inkjet-teknik och denna kunskap tar man nu till den växande marknaden för förpackningar. Océ är sedan 2009 ett företag och varumärke inom Canon-koncernen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079