23948sdkhjf

Banbrytande packnyhet för e-handeln

ITO PallPack och Jomet presenterar nu en paketeringsmaskin som automatiskt läser av och anpassar kartongens storlek till dess innehåll. Därmed kan slöseriet med för stora förpackningar elimineras.

– Det är en världsnyhet vad jag vet, mycket få om någon har tagit fram något liknande, säger Axel Hagen, projektledare på ITO PallPack.

Packmaskinen höjdjusterar kartongen automatiskt genom att läsa av innehållets storlek och skära ner kartongkanterna innan kartongen stängs så att innehållet alltid fyller kartongen. Axel Hagen menar att det här en stor nyhet för e-handeln.

– Alla som arbetar med e-handel borde titta närmare på det här. Undersökningar visar att över 30 procent av alla transporter använder för stora förpackningar. Dessutom används ungefär 10 procent mer fyllnadsmaterial än vad som behövs. Här finns massor med besparingar att göra, såväl ekonomiska som miljömässiga, säger Axel Hagen.

Jomet Trimpack är en smart och flexibel förpackningsmaskin som automatiskt anpassar kartongen till innehållet i varje låda, så att försändningen aldrig blir större än nödvändigt. Maskinen har automatisk höjdavläsning av innehållet, därefter beskärs kartongkanterna ner till innehållet och viks in innan locket sätts på.

Allt sker per automatik, vilket innebär besparingar för arbete och kostnader både för frakt och fyllnadsmaterial. Utöver detta tillkommer miljövinsten i och med att det inte finns oanvänd plats i lådorna under frakt.

– Lösningen blir snabbt lönsam för den som levererar varor i olika mängder samt lådor i olika storlekar, säger Axel Hagen.

ITO PallPack inledde nyligen ett samarbete med maskintillverkaren Jomet och ITO PallPack ansvarar för levereras, installation, driftsättning, utbildning och service på Jomet Trimpack.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126