23948sdkhjf

En kilometer i nya ePRICE-lagret

Den växande e-handeln innebär investeringar i nya logistik- och packningscentraler. En leverantör som upplever en stark efterfrågan på sina produkter till följd av den framväxande e-handeln är Interroll. Ett exempel är ett nytt distributionscenter i Italienska Truccazzano.

Företaget ePRICE uppdrog åt systemintegratören Incas S.p.A. att arrangera hela logistiksystemet för ett nytt distributionscenter i Truccazzano precis vid stadsportarna till Milano. Lösningarna för att hantera varorna i det nya e-Price-lagret tillhandahölls av Interroll.

Den italienska e-handelsmarknaden har haft en enorm volymtillväxt under senare år. Siffrorna för 2017 var + 17 % jämfört med föregående år, vilket medför att det totala värdet av onlineköp uppgår till 23,6 miljarder euro. Den enorma ökningen har lett till att ePRICE, landet största e-handelsoperatör, gjort en översyn av logistiken för sitt omfattande produktutbud och till beslutade om att bygga ett nytt lager, där Incas fick uppdraget kring design och konstruktion.

Incas vände sig i sin tur till Interroll för materialhanteringstekniken. Faktum är att behovet av perfekta logistikprocesser är avgörande för tillväxten inom e-handel. Effektivitet och flexibilitet hos både Incas och Interrolls produktlösningar resulterade i ett distributionscenter som kan stödja de volymökningar som förväntas med stigande efterfrågan från konsumenterna.

Lagret är helt automatiserat och möjliggör en mycket effektivare och smidigare hantering av leveranser till kunderna. Pallarna, i multienheter, transporteras inåt mot varuhuslagret på Interrolls MCP (Modular Conveyor Platform) från lagret till plockningszonen för beställning av order i utleveransdelen. Där sker vägning, paketering, streckkodsläsning, etikettutskrift och etikettering.

Den totala längden på den installerade Interroll MCP uppgår till nästan en kilometer (920 meter). Inom MCP-enheten installerades totalt 10 150 rullar och 560 RollerDrive-enheter och lika många fotoceller. Huvuddelen av plattformen är ett robust, modulärt system som innehåller de olika nyckelelementen i transportsystem för att bilda en komplett materialflödeslösning för de nödvändiga tjänsterna.

Modulariteten på plattformen möjliggör enkla plug-and-play-installationer som säkerställer flexibilitet och skalbarhet. Modulerna är förmonterade, vilket förenklar installationen av systemet. För att komma åt de olika nivåerna i MCP-installationen har Interroll också installerat RM6008-hissar.

Claudio Carnino, försäljningschef för Interroll Italien, understryker det utmärkta samarbetet med Incas.

– Det har varit en ära att samarbeta med Incas för att ge optimerad lagring hos den ledande italienska e-handelsaktören, säger han. E-handel expanderar kraftigt och en perfekt intern logistik är avgörande för bästa möjliga kundnöjdhet. Interroll har inte bara produkten och tekniken utan också den nödvändiga erfarenheten för att nå målet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063