23948sdkhjf

Finalisterna utsedda

Finalisterna i den internationella tävlingen i förpackningsdesign, Better with Less – Design Challenge, organiserad av Metsä Board är klara. Med tävlingen vill man hitta nya miljöanpassade och funktionella lösningar för några av världens mest använda och snabbast växande typer av konsumentförpackningar.

Tävlingen lanserades i november och när anmälningstiden gick ut i slutet av mars hade inte mindre är 302 designkoncept från 38 olika länder kommit in.

Tävlingsjuryn som består av flera experter på förpackningsdesign har nu valt ut följande tio finalister:

Janne Asikainen - Koepala Cup Pocket

Jeroen Caelen - Plastic banning toilet roll

Abdullah Cam - Moisture Face Creme Cosmetic Package

Insik Chung - ECO cake tray

Alessandro Grossi - Playing nature

Gerlinde Gruber - Fune - Sushi take-away

Sī Míng Guì - A scarf which can be turned into a hanger

Yukihiro Hozumi - Paperboard pocket tissue case

Pawel Krawczugo - Twist

Iiro Numminen - Stretching inner part

Tävlingsjuryns ordförande, Cyril Drouet, Design & Innovation Director, Metsä Board, summerar juryns syn:

– Vi blev mycket imponerade av antalet inlämnade bidrag från så många länder. Det visar verkligen att designers från olika delar av världen har genuint engagerat sig för att driva på utvecklingen mot mer hållbara förpackningar. Det är uppmuntrande att se så många nya sätt att ersätta traditionella plastförpackningar med förnybara material som kartong.

Det stora priset i Better with Less – Design Challenge är på 10 000 euro. Tävlingen har också varit öppen för studenter och dessutom kommer Metsä Board att ge ytterligare ett pris i form av praktik för en student vid Metsä Boards designteam för förpackningar i Shanghai. Vinnaren av det stora priset, liksom vinnaren av praktikperioden, kommer att annonseras under maj 2018.

De tio finalistbidragen visas på tävlingens hemsida, betterwithless.org, och där finns också en möjlighet för besökarna att rösta på sina favoriter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094